Εφετείο: Στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών η 30άχρονη καταζητούμενη Έφη Ηροδότου από την Κύπρο

 

 

 

Ενώπιον του Εισαγγελέως Εκτελέσεως Ποινών στο Εφετείο Αθηνών μετήχθη η οικογένεια Ηροδότου τα τρια μελη της οποιας συνελήφθησαν  (08/01) καθως εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σε βαρος τους. Η 30άχρονη -σήμερα- καταζητούμενη για περίπου 8 χρόνια, Έφη Ηροδότου υποστήριξε ενώπιον του Εισαγγελεως της έδρας, δε γνώριζε ότι είχε κηρυχθεί καταζητούμενη και ενημερώθηκε σχετικά τους τελευταίους μήνες.
Την ίδια υπερασπιστική γραμμη ακολούθησαν και οι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου και Ρίτσα Ηροδότου, οι οποίοι υποστήριξαν πως όταν τον περασμένο Νοέμβριο ενημερώθηκαν για το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος της, επικοινώνησαν με τον Γενικό Εισαγγελέα, και δήλωσαν την πρόθεσή τους να βρεθούν στην Κύπρο και να παραπεμφθουν σε Δικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Έφη Ηροδότου όσο και οι γονείς της, έδωσαν την συγκατάθεση τους να εκδοθούν στην Κύπρο. Εντός των επόμενων 10 ημερών, οι Ανακριτές πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραλάβουν τους τους τρεις συλληφθέντες για να τους μεταγουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εισαγγελέως Εκτέλεσης Ποινών οι τρεις συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση -μέχρι την έκδοση τους -. Η 30άχρονη ζήτησε ωστόσο να εξεταστεί απο ωτορινολαρυγγολόγο, καθώς φερεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ακουστικό της κέντρο.

Στη λιστα των καταζητούμενων της Interpol Λεμεσού ήταν μέχρι χθες (08/01) η Έφη Ηροδότου φυγόδικη κατηγορούμενη σε θανατηφόρο δυστύχημα – το 2007 – οταν παραβιασε ερυθρο σηματοδότη και αρέσυρε το δικυκλο του 17άχρονου Αιμίλιου Ιωάννου. Σε έλεγχο αλκοτεστ εντοπίσθηκε να εχει ένδειξη μεγαλύτερη του επιτρεπτού οριου 77mg/ lt (οριο 25mg/lt) Η 20άχρονη τότε κατηγορούμενη σε Δίκη που ακολούθησε με ψευδεις μαρτυριες αθωώθηκε ωστόσο αποκαλύφθηκε η πλανη και ο Εισαγγελέας Έδρας ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης ενω τρεις κρατικοί λειτουργοί συνελήφθησαν για ψευδορκίας και αλλοίωση των προανακριτικών στοιχείων. Όταν η Έφη Ηροδότου αναζητήθηκε είχε ήδη διαφύγει στο Εξωτερικό.