Εφετείο: Σήμερα (05/10) εξ’ αναβολής η δίκη των εκτελεστών της ΔΙΑΣ, στου Ρέντη

Στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αναμένεται να ξεκινήσει (05/10) η εξ’ αναβολής δικάσιμος σε δεύτερο βαθμό των εκτελεστών των δύο Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (01/03 2011) Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη.

ΔΙΑΣ_ΡΕΝΤΗ

Η εκδίκαση σε δέυτερο βαθμό, είχε προσδιορισθεί για (29/09) στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετα απο διακοπή, ωστόσο η Δικαστική σύνθεση διέκοψε και προσδιόρισε νέα διακάσιμο (05/10-09.00) στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Αυτή η απόφαση της Έδρας, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων των δύο δολοφονημένων Ειδικών Φρουρών της ΔΙΑΣ.

Εκτελεστές_ΔΙΑΣ
Κατά την προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης (05/03), οι δολοφόνοι των δύο νεαρών Αστυνομικών, εμφανίστηκαν προκλητικοί κατά τη μεταγωγή τους, με χειρονομίες προς τα τηλεοπτικά συνέργεια και τους δημοσιογράφους ενώ ήταν επιθετικοί και προς τους συγγενείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΣ_ΡΕΝΤΗ
Την ίδια ποινή επέβαλλε και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Τέλος, ένοχοι έχουν κριθεί άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης-, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport