Εφετείο: Σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της απόφασης- Σε άμεσα εκτελεστές αποφάσεις ακολουθούν συλλήψεις

Σε επιχειρησιακά έτοιμη βρίσκονται Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στο ενδεχόμενο να κληθούν σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης των καταδικασθέντων με απόφαση Έδρας Εφετείου

Εν όψει της ολοκλήρωσης της τριήμερης νομικής διαδικασίας στο Εφετείο η οποία διεκόπη και συνεχίζεται στις 11.00πμ (09/10), θα αποφασιστεί εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους , και ο χρόνος της καταδίκης τους. Ωστόσο εκφράζεται η εκτίμηση η διαδικασία εκτέλεσης της απόφασης – των συλλήψεων – να εξελιχθεί την ερχόμενη εβδομάδα , καθώς τη Δευτέρα (12/10) αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου επί των ποινών των ενόχων.

Η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας,  θα κρίνει ουσιαστικά το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στη φυλακή σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και δεν γίνει δεκτό το αίτημα η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Καθώς σε περίπτωση εκτέλεσης των ποινών, κατά την οποία η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, οι καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι.

Σε περίπτωση ωστόσο άμεσα εκτελεστής απόφασης για κάποιους από τους καταδικασθέντες- οι οποίοι δεν παρίστανται στην ακροαματική διαδικασία και εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους – από την γραμματεία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, πρόκειται να διαβιβάσει εγγράφως προς το αρμόδιο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , και με κοινοποίηση προς την ΕΛ. ΑΣ.

Οι κατηγορούμενοι στα στοιχεία των οποίων έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις οφείλουν με την ενημέρωση των συνηγόρων τους να μεταβούν στα Τμήματα τής περιοχής τους οικειοθελώς και να παραδοθούν. Στο ενδεχόμενο που κάποιος επιλέξει να μην εμφανιστεί λαμβάνει γνώση το Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛΑΣ , και κλιμάκια της ΔΑΕΕΒ και της Κρατικής Ασφάλειας θα προχωρήσουν σε συλλήψεις, οι οποίες – επισημαίνεται από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr απόφαση είναι να γίνουν… “αθόρυβα”.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, στη συνέχεια οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν, στη Διεύθυνση Μεταγωγών και από εκεί στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Κορυδαλλό προς έκτισης της ποινής κάθειρξης.

Όλοι άλλωστε είναι γνώστης διαμονής και διεύθυνσης, ωστόσο για δυο εκ των καταδικασθέντων πρώην στελεχών της Χρυσής Αυγής, θα αναμένεται η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης το οποίο θα εκτελεστεί από τις βελγικές Αρχές και στη συνέχεια θα αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής και έχει έδρα στις Βρυξέλλες, και η προϋπόθεση που τίθεται είναι με σχετική διαδικασία να αρθεί η ασυλία του από την Ευρωβουλή , ενώ ανάλογη διαδικασία – χωρίς τη διαδικασία ασυλίας- αφορά και το Γιώργο Γερμενή, επιστημονικός συνεργάτης του Γιάννη Λαγού στις Βρυξέλλες.

Αναφορικά με τον καθ’ ομολογίαν δράστη και καταδικασθέντα Γιώργο Ρουπάκια, ο οποίος βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, η μέγιστη ποινή η οποία μπορεί να του επιβληθεί, είναι η ισόβια κάθειρξη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ορίζεται η μεταγωγή του πίσω στις Φυλακές.

Ενώ το περιστατικό με την εμφάνιση δύο μελών της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι της Τετάρτης (07/10) τα οποία μετέβησαν οικειοθελών και αυθορμήτων στο Τμήμα Ασφαλείας Περάματος, εκδηλώνοντας την πρόθεσή τους να παραδοθούν και ότι είναι στη διάθεση των Αρχών, κρίνεται ως .. τραγελαφική, ωστόσο ενδεικτική για τις προσωπικότητες κάποιων εκ των καταδικασμένων .