Εφετείο: Οργανωμένο τάγμα εφόδου οι αντιεξουσιαστές με καινούριες αντιασφυξιογόνες μάσκες και λοστούς στα χέρια (ΦΩΤΟ)

Η άμεση ανταπόκριση των Αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί στα Μέτρα Τάξης, περιόρισε την έκταση των επεισοδίων και των βανδαλισμών

Η έναρξη των επεισοδίων όπως έχουν απαθανατιστεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα οργανωμένα τάγματα εφόδου των αντιεξουσιαστών (07/10) Με λοστούς στα χέρια και σακίδια στην πλάτη, προετοιμασμένοι για να προκαλέσουν επεισόδια, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με νέας τεχνολογίας αντιασφυξιογόνες μάσκες επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς και προκάλεσαν βανδαλισμούς στις κλούβες με πρόθεση να τις λαμπαδιάσουν, αδιαφορώντας για τις περίπου 20.000 -σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις – συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Τα τάγματα εφόδου των μπαχαλάκιδων, – περίπου 200άτομα- μεταξύ των περίπου 600 που συμμετείχαν στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReprt.gr, είχαν τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση από νωρίς το πρωί και είχαν απομονωθεί στη συμβολή της Κ.Λουκάρεως με τη Λ.Αλεξάνδρας. Σχεδόν 10λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Έδρας (07/10-11.55) σε οργανωμένο σχέδιο δράσης επιδόθηκαν σε επεισόδια .

Όταν διαπιστώθηκε ότι το οργανωμένο τάγμα  με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες επιχείρησε να προκαλέσει διάτρηση (να τρυπήσουν) τα ντεπόζιτα των αστυνομικών οχημάτων (κλούβες) οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε φραγμό, όπως διακρίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, με πυροσβεστήρα που εκτοξεύει εύφλεκτο αέριο (ασετιλίνη), επιχείρησαν να πυρπολήσει τις κλούβες. Με την εικόνα με μεταδίδεται απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων με την παρουσία Εισαγγελέα, δόθηκε εντολή στις Αστυνομικές δυνάμεις της ΔΑΕΑ – ΥΑΤ και ΥΜΕΤ -, σε απώθηση όσων προκάλεσαν τα επεισόδια .

Οι Αστυνομικοί, δέχθηκαν επιθέσει με περισσότερες από 150 αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές- μολώτοφ, με τις δυνάμεις σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReprt.gr, με περιορισμένη χρήση χημικών και τη συνδρομή του “Αίαντα” με ρίψεις νερού , να ενεργούν σε κατευνασμό της έντασης. Οι ταραξίες κινήθηκαν στο ανερχόμενο της Λ. Αλεξάνδρας προς ΓΑΔΑ και τη Λ. Κηφισιάς συνεχίζοντας να προκαλούν επεισόδια, επιθέσεις βανδαλισμούς, και εμπρησμούς σε κάδους .

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, τα άτομα του χώρου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, προκάλεσαν φθορές σε 10 κλούβες της ΕΛ.ΑΣ με ρίψεις αντικειμένων και εμπρόθετη δολιοφθορά.