ΕΦΕΤΕΙΟ Λαμίας: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλ.Γρηγορόπουλου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων έχει προσδιορισθεί εξ αναβολής η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.
Αυξημένη Αστυνομική παρουσία, ΕΚΑΜ και διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένοι από νωρίς το απόγευμα (10/03) στη νότια είσοδο της πολης της Λαμίας, και περιμετρικά του Εφετείου. Από νωρίς το πρωί (11/03) και κατά τη μεταγωγή από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, έχει προβλεφθεί να ενταθούν τα Αστυνομικά μέτρα σε μια ακτίνα 1000 περίπου Μέτρων περιμετρικα του Εφετείο, και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου ενώ θα περιοριστεί και η κίνηση πεζών και οχημάτων. Αν και δεν έχει εκφραστεί από τους διαδίκους το ενδεχόμενο νέας αναβολής, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από την έδρα πριν την εκφώνηση της υπόθεσης (11/03) .
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσουν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού  και ο Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, από το 2012.
Πρωτόδικα μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της ‘Άμφισσας (2010)  σε ισόβια κάθειρξη. Στο σκεπτικό της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, για την πρωτόδικη απόφαση προσδιόριζε στο βασικό κατηγορούμενο και φυσικό αυτουργό του θανάσιμου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, την πρόθεση να προκαλέσει, με τη συμπεριφορά του, να χαρακτηρίζεται «εριστική, ανάρμοστη και προκλητική». «Χρησιμοποίησε το όπλο του και πυροβόλησε προς εκτόνωση του θυμού του και στείρα ικανοποίηση της κακώς εννοούμενης υπερηφάνειάς του, αν όχι κατά την αυθαίρετη εκτίμηση του ίδιου ανδρικού φιλότιμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Με αυτό το σκεπτικό κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, στην πρωτόδικη απόφαση για τον συνοδό του στο περιπολικό το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου (2008) Βασίλη Σαραλιώτη ήταν καταδικαστική, και του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια. Με προσφυγή του-σχεδόν ένα χρόνο αργότερα-, είχε γίνει δέκτη από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας, η αίτηση αναστολής της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση μετακίνησης εκτός Νόμου στον τόπο καταγωγής του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport