Εφετείο: Έναρξη εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με καθ ομολογία δράστη δολοφονίας το Γιώργο Ρουπακιά

Σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ λόγω προαναγγελίας συγκέντρωσης από αριστερές οργανώσεις

Σήμερα (15/06) 20 μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Πρόεδρος Έδρας Σοφία Πανουτσακοπούλου θα κηρύξει την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Η Εδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέβηκε κανονικά (15/06-09:14) διακόπτοντας έπειτα από διαμαρτυρίες νομικών συμπαραστατών κατηγορουμένων καθως κάποιοι συνάδελφοί τους είχαν δυσκολία να προσεγγίσουν και να μεταβούν στο Δικαστήριο λόγω της συγκέντρωση ακροαριστερων οργανωσεων και “αλληλεγγυων” την ίδια ώρα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου από τους 48 καταδικασθέντες εκ των οποίων 18 ως ηγεσία και μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλοι 30 καταδικασθέντες κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Κατά την ακροαματική διαδικασία Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρίστανται επτά μεταξύ των οποίων οι προφυλακισμένοι, Χρήστος Παππάς, και ο Γιάννης Λαγός, και οι πρόσφατα αποφυλακισθέντες Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Γρέγος. Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν έχουν προσέλθει αν και βρίσκονται κρατούμενοι είναι ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νικος Μιχαλολιάκος, ο οποίος παραμένει σε νοσηλεία σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα σε ανάρρωση από τον κορωνοϊο, και ο καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Π.Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Μαζί τους δικάζονται και άλλοι 30 κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδό της στην αίθουσα στου Εφετείου της Αθήνας, δήλωσε, «θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη».