Έδεσαν ανήλικο σε δέντρο και τον ξυλοκόπησαν- Παρέμβαση της ΔΗΕ

Μαθητές σε εφηβική ηλικία, από διαφορετικά Σχολεία και γειτονιές της Αττικής, επιλύουν τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις τους με βία και προχωρούν στη δημοσιοποίηση των πράξεών τους στα κοινωνικά δίκτυα

Ανήλικοι οργανωμένοι σε ομάδες, επιλύουν τις διαφορές με συνομηλίκους τους με πράξεις εκφοβισμού και βίας σε βάρος τους, και διακινούν στα κοινωνικά δίκτυα και στα κινητά του, τις ενέργειές τους, με τα θύματα σε αρκετές περιπτώσεις να αποφεύγουν να καταγγείλουν τις σε βάρος τους ενέργειες. Πατήσια, Γαλάτσι, Νέο Ηράκλειο και Βύρωνας είναι κάποιες από τις περιοχές της Αττικής με τις συχνότερες καταγγελίες.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποιήθηκε υλικό στο οποίο αποτυπώνεται ομάδα ανηλίκων να έχουν δέσει σε δένδρο συνομήλικό τους, του έκλεισαν το στόμα με χαρτοταινία, ενώ τον χλεύαζαν και τον ξυλοκοπούσαν, καταγράφοντας στα κινητά τους τις πράξεις τους. «Δωσ’ του κι άλλο ρε!», ακούγονται να συζητάνε μεταξύ τους ενώ γελάνε και παρακινούν μεταξύ τους να χτυπήσει τον ακινητοποιημένο με δεσμά συνομήλικό τους . Το περιστατικό εξετάζεται από τη ΔΗΕ , ύστερα από καταγγελίες χρηστών των κοινωνικών δικτύων, καθώς το επίμαχο βίντεο δημοσιεύτηκε στο instagram, μέσα στο Σαββατοκύριακο (29-30/05).