Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη για το Δημοτικό σχολείο όπου φοίτησαν τα παιδιά της οικογένειας των Αστυνομικών, με αφορμή έκθεση της μαθήτριας στο μάθημα του “Σκέφτομαι και Γράφω”
Η οικογένεια των Αστυνομικών έχουν πέντε παιδία, πρόκειται για δύο αγόρια (εκ των οποίων ένα βρέφος) και τρία κορίτσια. Πριν δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος γιος τους (τότε σε ηλικία 10ετών) είχε πέσει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε η πολύτεκνη οικογένεια των αστυνομικών.
Η (τότε) μαθήτρια της Έ Δημοτικού, κόρη των αστυνομικών, σε έκθεση της Τάξης της, με θέμα, «Πείτε μας ένα γεγονός που σας συντάραξε», φέρεται να είχε περιγράψει την πτώση του αδελφού της από το μπαλκόνι, επειδή «δεν έσβησε την τηλεόραση και φοβήθηκε». Στην έκθεσή της σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, δεν υπήρχε καμία αναφορά ή υπονόηση σε οποιασδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο δάσκαλος ενημέρωσε το Σχολείο και η κοινωνική λειτουργός κάλεσε την αστυνομικό μητέρα της μαθήτριας για ενημέρωση. Η ίδια, παρουσίασε την κατάσταση ως ένα ατύχημα. Με την εξέλιξη των γεγονότων, το Υπουργείο Παιδείας διέταξε ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες των δασκάλων.
Σημειώνεται ότι στις καταθέσεις τους στον Εισαγγελέα, τα τρία ανήλικα κορίτσια της οικογένειας, αναφέρουν ως κακοποιητή και τη μητέρα τους, με την ίδια να έχει καταγγέλλει ότι ο σύζυγός της την εξανάγκαζε σε σεξουαλικές κακοποιήσεις των παιδιών τους.