ΕΔΕ για τα χημικά στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Με εντολές στη διμοιρία να μην γίνει «χρήση» από τους επιτελείς της ΓΑΔΑ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για την επιχειρησιακή εξέλιξη στην προγραμματισμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ


image

Με εντολή του Γενικόύ Αστυνομικόυ Διευθυντή Αττικής, για τη χρήση χημικών στη συγκέντρωση (08/01) του ΠΑΜΕ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές -της ΓΑΔΑ- οι εντολές ανέφεραν τη μη «χρήση» και αν οι διαδηλωτές επιχειρούσαν να διασπάσουν τον Αστυνομικό φραγμό, να απωθηθούν με τις ασπίδες όπως διαβιβαστηκαν από τον ασύρματο.
Ωστόσο όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, έγινε χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν και προκάλεσαν “διάνοιξη” τον αστυνομικό φραγμο στα Λουλουδάδικα (Σύνταγμα), προκειμένου να πορευθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο- όπως τονίζουν ένστολοι- η αριθμητική αναντιστοιχία με μη μισή διμοιρία και περισσότερα από 700μελη του ΠΑΜΕ να “στριμωχνονται” στα Λουλουδάδικα, προκειμένου να μην τους επιτραπεί η διέλευση και με πρόθεση να διελθουν από το σημείο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport