“Έχουμε καταδικασμένους Αστυνομικούς.. ένα νεκρό μαθητή, δύο γονείς χαροκαμένους και το δράστη ελεύθερο”

..με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, την “ανοχή” της πολιτείας στις ποινικές συμπεριφορές Ρομά, μέχρι και το θανάσιμο τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου..

Εγώ πυροβόλησα, αλλά με καραμπίνα“….. Ήταν τα λόγια ενός προσαχθέντα, από την επιχείρηση του Μενιδίου.

Σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς, ή οπλοκατοχή, ή οπλοχρησία ή για κάποια άλλη σχετική διάταξη του νόμου 2168/93, φαντάζομαι!

Μια κατάθεση μια έκθεση συλλήψεως και μια απολογία κατηγορουμένου και μάλιστα χωρίς υπογραφή, γιατί δηλώνει αγράμματος. Απλά πράγματα.

Συνοδεία, ρητη δικάσιμος, ελεύθερος.

Λίγοι θα θυμούνται το συμβάν και ακόμα λιγότεροι τις αιτιάσεις του “γύφτου” (και μη με πείτε ρατσιστή). Γύφτος αυτός, μπαλαμός εγώ – ξεθωριασμένος (πας μη γύφτος, λένε τα λεξικά)

…..”το γλεντούσαμε με τα φιλαράκια που δεν προφυλακίστηκαν, για υπόθεση ναρκωτικών“, είπε μεταξύ άλλων!!

Και να βρεθεί ο δράστης θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.  Κάτι σαν τροχαίο ατύχημα, δηλαδή. Από έλλειψη της προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις…..

Δόλος και φυλάκιση σχεδόν τεσσάρων ετών για τον Αξιωματικό εκείνον που “βασάνισε” τον επί τρείς διαδοχικές φορές συλληφθέντα επ αυτόφωρο να κλέβει. Δικαίως?

Σε διάστημα λίγων μηνών έχουμε καταδικασμένους αστυνομικούς, ένα νεκρό μαθητή, λίγο πριν την παράσταση στο θεατρικό, για την λήξη της σχολικής χρονιάς, δύο γονείς χαροκαμένους και έναν δράστη ελεύθερο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο σημερινός δήμαρχος Αχαρνών και ο σημερινός αρχηγός μας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας“!

_________

* κείμενο γνώμης, του Αστυνομικού Νίκου Καραδήμα