ΕΑΥΑ: Απολύμανση σε Αστυνομικές Υπηρεσίες – οχήματα

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι για το ζήτημα της απολύμανσης σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και τα υπηρεσιακά οχήματα, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επικοινώνησε εκ νέου με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε ενημέρωση. Κατόπιν της ανωτέρω επικοινωνίας σας γνωστοποιούμε ότι:

Έχουν ενημερωθεί εδώ και πολλές ημέρες μέσω POL οι Διαχειρίσεις όλων των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α. να αποστείλουν προς το Αρχηγείο έκτακτα αιτήματα δαπανών για απ’ ευθείας αναθέσεις, ξεχωριστά για απολυμάνσεις και ξεχωριστά για συμβάσεις καθαριότητας.
Η ίδια η Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. μεριμνά ήδη και έχει αποστείλει συνεργεία απολύμανσης σε Αστυνομικές Υπηρεσίες που το έχουν αιτηθεί υπηρεσιακά, καθώς και στα οχήματά τους. Ανεξάρτητα από την προαναφερόμενη διαδικασία και μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, θα συνεχίσει να αποστέλλει συνεργεία απολύμανσης όπου παρίσταται ανάγκη.
Ας κινητοποιηθούν λοιπόν και κάποιοι Διοικητές Υπηρεσιών ώστε αν δεν έχει λάβει χώρα απολύμανση στις Υπηρεσίες τους και στα οχήματά τους, να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς την Διαχείριση της Διεύθυνσης που ανήκουν και από εκεί προς την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου, καθώς μετά από έρευνα που διενεργήσαμε προέκυψε ότι πολλές Υπηρεσίες ΔΕΝ έχουν υποβάλλει καν σχετικά αιτήματα!!! Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, ας δραστηριοποιηθούν και όχι να μετακυλύουν μονίμως το φταίξιμο δείχνοντας προς το Αρχηγείο.

Κλείνοντας, ζητούμε από όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους αλλά και από τα απλά μέλη της Ένωσης Αθηνών να μας ενημερώσουν τις επόμενες ημέρες, αν στην Υπηρεσία τους δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα απολύμανση, καίτοι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα ιεραρχικά.

Τέλος, διατυμπανίζουμε τοις πάσι ότι ο ρόλος των Σωματείων ΔΕΝ είναι να υποκαθιστά ή να παριστάνει τη Διοίκηση και να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, αλλά να αναδεικνύει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις για την επίλυσή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο