Δύο συλλήψεις στην Αθήνα, οχτώ στη Θεσσαλονίκη σε επεισόδια κατά την απεργιακή πορεία

Με προσαγωγές και συλλήψεις για συμμετοχή στα επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την απεργία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαζική συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικάτων, στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες ατόμων που αποκόπηκαν από τους διαδηλωτές.

Η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα είχε κατάληξη τη Βουλή (09/11-13.05) με προσυγκέντρωση των διαδηλωτών την πλατεία Κλαυθμώνος ενω τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν από την πλατεία Ομονοίας, μέσω της Πανεπιστημίου προς το Κοινοβούλιο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 16.000 διαδηλωτές, ταραξίες οι οποίοι αποκόπηκαν από τους διαδηλωτές, με ρίψη μολώτοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός διάταξης διμοιρίας τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο 401ΓΣΝ για περίθαλψη.

https://www.instagram.com/reel/Ckvy9TsjrQc/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Από τις αστυνομικές δυνάμεις με περιορισμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, απώθησαν τους ταραξίες και να αποχώρησαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη, επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Οι ταραξίες απέρριψαν πέτρες και βόμβες μολώτοφ κατά διμοιριών των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης

Στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί Μέτρων Τάξης προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, εκ των οποίων οι οχτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στους κατά τόπους Εισαγγελείς.