«Δύο άτομα με πλήρωσαν να σκοτώσω την Δώρα Ζέμπερη»

Με πολυσέλιδο υπόμνημά ο καθ’ομολογίαν δράστης, ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε από δύο άτομα για να δολοφονήσει την 32άχρονη Εφοριακό στο Β’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο προφυλακισμένος κατ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 32άχρονης Εφοριακού, στο ενυπόγραφο υπόμνημά του αναφέρει ότι δύο άτομα τα οποία γνωρίζει αλλά δεν κατονομάζει καθώς θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του, τον πλήρωσαν για να δολοφονήσει τη Δώρα Ζέμπερη. Ισχυρίζεται ότι δεν αποκάλυψε αυτές τις λεπτομέρειες νωρίτερα, και ζητά προστασία για να «φθάσω ζωντανός στο Δικαστήριο», όπως φέρεται να υπογράφει στο υπόμνημά του.

Η Δώρα Ζέμπερη εντοπίσθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια.

Στη μακροσκελή παράθεση των ισχυρισμών του,  ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε την 32άχρονη επί μακρόν και αποφάσισε ο ίδιος να τη σκοτώσει στο Β’ Νεκροταφείο, προσθέτοντας ότι είχε λάβει προκαταβολή για τη δολοφονία και ότι μέσα στην τσάντα της, εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με “εμπιστευτικό υλικό”.

Ο συνήγορος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερ, δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, δηλώνει ενήμερος για την εξέλιξη.

«Έχω στα χέρια μου το υπόμνημα του κατηγορούμενου.  Ένα έγγραφο περίπου 30 σελίδων.  Δεν αλλάζει την αρχική του κατάθεση για το πως διέπραξε το έγκλημα αλλά συμπληρώνει ότι δύο άτομα τα οποία συνήθως συναντούσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων του είχαν υποσχεθεί #€30.000 για να δολοφονήσει την ατυχή Δωρα. Αφήνει πολλά υπονοούμενα για τις ιδιότητες τους.

Το κείμενο ξεκινά λέγοντας πως απειλείται η ζωή του και ότι δεν ξέρει εάν θα καταφέρει να φτάσει στη δική.  Δεν μπορώ να αξιολογήσω τα όλα όσα ισχυρίζεται ο φερόμενος ως δράστης αυτό είναι δουλειά των Αρχών.

Όμως με αυτό το κείμενο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του. Άρα δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Σε ένα σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Μου είπαν να πάρω την τσάντα και να την κάψω. Αυτό και έκανα”».