ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Δραπέτευσε η Β.Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Ψυχιατρικό Κατάστημα όπου είχε κριθεί έγκλειστη, ενώ για μια ακόμα φορά, αίτημα το οποίο είχε καταθέσει για αποφυλάκισή της είχε απορριφθεί.

image

Την ευθύνη για τη φρούρηση της Βίκης Σταμάτη, στο θάλαμο του ισογείου, στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειο, όπου είχε εγκλειστεί -από το Νοέμβριο του 2013- σε “ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαίτειο”, ( πάσχει απο μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω απο δυο ώρες την ημέρα) είχαν δύο Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι. Οταν διαπιστώθηκε η φυγή της, υπό άγνωστες συνθήκες, εντοπίσθηκε ανασφάλιστο το παράθυρο του θαλάμου όπου νοσηλευόταν ενώ το λουκέτο στην πόρτα του ισογείου, δεν έφερε ίχνη παραβίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόδραση της Βίκης Σταμάτη συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, προσδιορίζεται χρονικά περίπου στη 01.05 (02/04) τα ξημερώματα. Στις 05.45 (02/04) Σωφρονιστικοί διαπίστωσαν την απόδραση από το θάλαμο της κατά την αλλαγή της βάρδιας των φρουρών κι ενημέρωσαν αρχικά τις αρμόδιες υπηρεσίες, και το συνήγορό της, Φραγκίσκο Ραγκούση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Ισίδωρο Πρώιο, η Βικυ Σταματάτη “φρουρείτο απο τρεις βάρδιες σοφρωνιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κρατούν και τα κλειδιά των δωματίων”.

image

Είχε υποβάλλει την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης -τους τελευταίους 15 μήνες εγκλεισμού της-, προς το Πεντεμελές Εφετείο Κακουγημάτων, το οποίο απερρίφθη (01/04) από το αρμόδιο Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το συνήγορό της, Φραγκίσκο Ραγκούση, φέρεται να συνομίλησαν τηλεφωνικά, λιγο μετά τις 21.00 (01/04). Οπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της Βίκης Σταμάτη, φέρεται να του ανέφερε την απογοήτευσή της, για την απόρριψη του αιτήματός της ενώ του επανέλαβε την επιθυμία της, να βρεθεί κοντά στο παιδί της. “Ηταν απογητευμένη. Της είπα ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα. Με ευχαρίστησε και μου είπε ότι δεν θα πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο, εγκαταλελειμένη και σαν τρελλή, θα είναι κοντά στο παιδί της”..
Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, υποστήριξε, ότι η πελάτισσα του, κατά τη συνομιλία τους (01/04-21.00), του ανέφερε ότι έχει γράψει κάποιο χειρόγραφο στο οποίο αιτιολογούσε τους λόγους “και θα καταλάβεις” φέρεται να ανέφερε, χωρίς να τον προβληματίσει ιδιαίτερα αυτή της η εκφορά λόγου. Στο χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίσθηκε μετά τη φυγη της (02/04) αναφέρει χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη, “η μάνα πρέπει να είναι μαζί με το παιδί της” μεταξύ άλλων. Πρόκειται για τον 8άχρονο γιο της, που απέκτησε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον ανήλικο, να φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών της στη Φθιώτιδα.
image

Έκκληση προς την Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απευθύνει ο δικηγόρος της, “για να είναι ασφαλής και υγιής κοντά στο παιδί της” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενω εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς διέκρινε ότι “ήταν πολύ ήρεμη”, σε αντίθεση με άλλες φορές, λόγω και της κλινικής της εικόνας, με προβληματισμό για τη ζωή της μετά την εθελουσία απόφασή της να αποδράσει.
Άγνοια για την απόφασή της, δηλώνει το οικογενειακό της περιβάλλον. “Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ”, ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη, το μόνο που επιθυμούσε και ανέφερε συνεχώς, είναι να επιστρέψει στο παιδί της.
image

Η Βίκυ Σταμάτη, εκτίει ποινή 12ετούς κάθειρξης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών επί Υπουργείας του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εκτίει επίσης πολυετή ποινή φυλάκισης, έγκλειστος στον Κορυδαλλό.
Για την απόδραση, έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, προς αναζήτησή της Βίκης Σταμάτη, ενώ διευκρινίζεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport