Δωρεά σε Μουσείο της Κύπρου, παραχωρεί τη συλλογή όπλων που διαθέτει ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

Στη διαδικασία διευθέτησης γραφειοκρατικών θεμάτων, βρίσκονται ο Νομικός εκπρόσωπος Κυπριακού Μουσείου, με τις Ελληνικές Αρχές και τον τέως Βουλευτή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δωρεά συλλεκτικών όπλων που κατέχει.

Ο 74άχρονος – σήμερα- τέως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης,  διετέλεσε Υπουργός, Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος (1993 – 1997). Στην κυριότητά του βρίσκονται 63 συλλεκτικά όπλα με νόμιμη άδεια κατοχής (μη λειτουργικών όπλων) ως συλλεκτικά, από τις Ελληνικές Αρχές.

Όπλα, πιστόλια, περίστροφα, αυτόματα, συλλεκτικά Γαλλικά μοντέλα αποκλειστικής έκδοσης- Walter, Luger, Harrington & Richardson, Browning, Tokarev, Colt, Chubb (πιστολι φωτοβολιδων) Smith& Wesson, WebleyMark, Sten, Mauser, M1890, Bernardelli, CZ, (αυτόματο) Marica Detective κ.α. είναι μερικά μόνο από τα συλλεκτικά μέρη της συλλογής του τέως Βουλευτή.

Πολύ πρόσφατα, αποφάσισε να παραχωρίσει με δωρεά τη συγκεκριμένη συλλογή σε υπό ανέγερση χώρο Μουσείου που πρόκειται να λειτουργήσει με έδρα την Κύπρο  και έδειξε ενδιαφέρον για την κτήση της.

Νομικός εκπρόσωπος της Κυπριακής πλευράς, με τον οποίο επικοινώνησε το Nantiareport- ήρθε σε επαφή τόσο με τον Έλληνα τέως Βουλευτή αλλά και τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας των συλλεκτικής αξίας όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiaReport, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η συλλογή πρόκειται να μεταφερθεί στο Κυπριακό Μουσείο.