ΔΙΣΤΟΜΟ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Δημοσιοποίηση στοιχείων των δραστών της ληστείας στην ΕτΕ (φωτο)

Σχεδόν μια εβδομάδα από τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Δίστομο Βοιωτίας, και την περισυλλογή αποτυπωμάτων και γενετικόυ υλικού, τα οποία εξετάσθηκαν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προσδιορίσθηκαν τρία άτομα τα οποία και στο παρελθόν είχαν συμμετοχή σε ποινικές ενέργειες ενώ κρίνονται ιδιαιτέρων επικίνδυνα.

Με Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους, πρόεκειται για τους

  • ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979. 

  • ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970

 

 


 

  • ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981.

Απότ την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των Γιώργου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ, Σπύρου ΔΡΑΒΙΛΑ, Σπύρου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ στη ληστεία της ΕτΕ (22/08) στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Οι δράστες (27/08- 13.45) με την απειλή όπλων- πιστόλι και δύο kalashnikov-, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους, πήραν όμηρο τον 39χρονο ταμεία του υποκαταστήματος, και διέφυγαν με όχημα στο οποίο είχαν προσαρμόσει πλαστογραφημένες πινακίδες για το οποίο είχε δηλωθεί κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής, και εντοπίσθηκε καμμένο, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Στη συνέχεια οι  δράστες, με  φουσκωτό ταχύπλοο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, τον Αύγουστο του 2012, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο με το οποίο και  διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έκκληση προς του πολίτες απευθύνει η ΕΛΑΣ, για την παροχή πληροφοριών σεχτικά με την παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία κρίνονται ιδιαιτέρως επικινδυνα και οπλοφορούν, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.