ΔΙΣΤΟΜΟ: "Δε θα σας πειράξουμε, θα το δείτε το βράδυ. Θέλουμε τα λεφτά".

“Δεν θα σας πειράξουμε. Θα το δείτε το βραδυ. Θέλουμε τα λεφτά” σύμφωνα με τους υπαλλήλους της τράπεζας με αυτά τα λογια και με την απειλή δύο πιστολιών κι ενός Κalashnikov, οι τρεις ένοπλοι εισέβαλλαν στο τραπεζικό κατάστημα της ΕτΕ στα Άσπρα Σπίτια Διστόμου, σχεδόν 5λεπτά πριν τις 14.00 το μεσημέρι (22/08), ενώ ήταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση των χρημάτων. Παρέμειναν στο χώρο περίπου 15λεπτά, και από τα δύο χρηματοκιβώτια, περίπου 300.000€ ανέρχεται το ύψος του ποσού που απέσπασαν.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο Δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Πατσαντάρας, “οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής στην παραλία Δίστομου. Φορούσαν μάσκες δεν πείραξαν κανένα, είπαν στην υπάλληλο εκεί να ανοίξει το ταμείο και πήραν τον άλλο υπάλληλο όμηρο και έφυγαν. Ήρθαν σε μια ερημική παραλία εδώ στον Αγ. Σωτήρο της Αντίκυρας και έφυγαν με ταχύπλοο σκάφος παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Εδώ ήρθαν με ένα τζιπ το όποιο το έκαψαν και επιβιβαστήκαν σε ταχύπλοο φουσκωτό”.
Όπως διαπιστώθηκε το όχημα το οποίο εντοπίσθηκε καμμενος- RAV τζιπ- για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή στην Αττική το Μαίο του 2012.
Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος το οποίο είχαν ελλιμενίσει στον Αγ.Σωτήρα- πραλια της Αντίκυρας- και κινήθηκαν Δυτικά προς το Ξυλόκαστρο. Σε απόσταση 500μέτρων από την παραλία, ανάγκασαν τον 35χρονο υπάλληλο της τράπεζαν τον οποίο είχαν πάρει όμηρο μαζί τους, να βουτήξει και να κολυμπήσει στη θάλασσα μέχρι τη στεριά. Περίπου μια ώρα κολυμπουσε μέχρι να βγει στην παραλία και να ζητήσει βοήθεια. Οι δράστες όπως καταθέτουν οι ιδιοκτήτες παραλιακής επιχείρησης, βγήκαν με το φουσκωτό στην άλλη πλευρά της παραλίας, και επιχείρησαν να το κάψουν, χωρίς να τα καταφέρουν,οπότε και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, και διέυφυγαν με άλλο όχιημα το οποίο ανέμενε στην περιοχή.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, με το κλιμάκιο να έχει λάβει το βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις από όσους βρέθηκαν μαζί με τους δράστες, αν από τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτιμούν ότι συνεργοι του Νίκου Μαζιώτη υπό την καθοδήγηση της επικηρυγμένης συντρόφου του Πόλας Ρούπα, βρίσκονται πίσω από τις μάσκες και τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά που χρησιμοποίησαν οι τρεις δραστες της ένοπλης ληστείας.