“Δίνουν” το δράστη του τραυματισμού της δικηγόρου- Αναζητούν δύο υπόπτους από βίντεο

Έρευνες για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος της δικηγόρου διενεργεί η Κρατική Ασφάλειας. Σύμφωνα με Βιντεοληπτικό υλικό τηλεοπτικών συνεργείων δύο άτομα ανάμεσα στους κουκουλοφόρους αναζητούνται ως ύποπτοι της επίθεσης.

http://gr.euronews.com/2017/11/19/nees-eikones-apo-to-tyflo-xtipima-sta-exarcheia

Δύο άτομα μεταξύ των κουκουλοφόρων “βλεπουν” τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σε βιντεοληπτικό υλικό συνεργείων που κάλυπταν τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο τη στιγμή του τραυματισμού της δικηγόρου και αντιπροέδρου του ΚΕΜΕΑ, Αναστασίας Τσουκαλά με φωτοβολίδα. Σε πλάνα, πριν τη ρίψη της ψαρευτικής φωτοβολίδας και μετά τον τραυματισμό της 55άχρονης  επιχειρούν τα στελεχη της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσουν το φυσικό αυτουργό της επίθεσης .

Δύο φωτοβολίδες απέρριψε ο κουκουλοφόρος. Η μια τραυμάτισε τη δικηγόρο και η δεύτερη προκάλεσε εμπρησμό σε σταθμευμένο όχημα

Κατά την αυτοψία στην περιοχή που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας απο τη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου, όπου βλήθηκε σε βάρος των Αστυνομικών η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε στο αριστερό γόνατο τη νομικό έχουν κατασχεθεί ως πειστήρια δύο ναυτικές φωτοβολίδες, τρεις αυτοσχέδιοι πυροσωλήνες εκτόξευσης, δύο «σώματα» φωτοβολίδων, μαχαίρι, βόμβες μολώτοφ, ρούχα και κουκούλες. Τα ευρήματα ως πειστήρια, έχουν μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου από γενετικό υλικό που θα προκύψει να συνεπικουρίσει στις αστυνομικές έρευνες.

Το επόμενο 48ωρο θεωρούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας της δικηγόρου. Ο κίνδυνος για το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού της απομακρύνθηκε ωστόσο το αναπνευστικό της 55άχρονης με τους πνεύμονες εμφανίζει δυσλειτουργία, καθώς η καύση του φωσφόρου της ψαρευτικής φωτοβολίδες  προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα ενώ μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που ενεργοποιούν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.