Δημοτική πλαζ, Πόρτο Ράφτη: Επιβλήθηκε πρόστιμο κατά παράβαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου – Έκλεισαν τέσσερις επιχειρήσεις

Λουκέτο λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κοροναϊό στη Δημοτική πλαζ Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη

Κλειστή από σήμερα (29/06) η Δημοτική πλαζ στο Αυλάκι, καθως επεβλήθη 15νθημερη διακοπή λειτουργίας και πρόστιμο €7.000 ενώ έκλεισαν και τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.

Από το Δήμο υποβλήθηκε ένσταση και αναμένεται η εκδίκασή της

Για 16 επιπλέον άτομα

Στελέχη της ΕΑΔ το απόγευμα της Κυριακής (28/06-16.00) μετέβησαν στη δημοτική πλαζ και προχώρησαν σε έλεγχο για τον αριθμό των λουομένων στις ξαπλώστρες που εκμεταλλεύεται ιδιώτης εκμισθωτής. Όπως προέκυψε στο χώρο υπήρχαν 237ατομα έναντι 221 όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο  για τις εγκαταστάσεις του χώρου και προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες.

Σε ανάρτησή της η Δημοτική Συμβουλος, Μαρίκα Μαντάλα, ανέφερε «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σφραγίστηκε η πλαζ στο Αυλάκι κατόπιν ελέγχου της ΕΑΔ λόγω υπέρβασης του αριθμού των λουομένων. Θελουμε επίσημη ενημέρωση και απόδοση ευθυνών. Η ζημιά για το Δήμο μας είναι μεγάλη. Δικαιολογίες και σιγουριές, να τις αφήσετε κατά μέρος.

Καταρχάς ευχόμαστε να γίνει δεχτή η ένσταση και να ανοίξει άμεσα η πλαζ. Οι συνθήκες και οι περιορισμοί είναι πρωτόγνωροι χωρίς προηγούμενη ανάλογη εμπειρία. Όταν όμως επιτρέπεις να μπει “και η κουτσή Μαρία” μέσα στην πλαζ είναι λογικό οτι θα βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο. Κάποιοι νομίζουν οτι θα κάνουν πελατειακή πολιτική στις πλάτες και μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

…έκλεισαν και μαγαζιά. Λυπηρό για τους ιδιοκτήτες και για τους εργαζόμενους.»
________________________________

* porto-rafti.gr