Δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών για τους Βούλγαρους βιαστές των ιερόδουλων

Πληροφορίες και στοιχεία για τη δράση των δυο Βούλγαρων οι οποίοι ενεργούσαν επιθέσεις, βιασμούς και βασανισμούς σε βάρος ιερόδουλων αναζητά η Ασφάλεια

Σύμφωνα με την διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών δράστες των επιθέσεων σε βάρος ιερόδουλων είναι οι Βουλγαροι,

(επ) VASILEV ή STOIMENOV ή GEORGIEV ή ZAHARIEV (ον) VASIL ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή VELIZAR ή GIORGI ή DANIEL του IVAN ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή MITKOV ή GEORGI και της DOBRA ή ELENA ή MARIA ή LUBKA ή DANIELA , γεννηθέντα το 1976 ή 1977 ή 1978 ή 1980 στη Βουλγαρία.

(επ) TANEV (ον) TONCHO του DIMITROV και της BASILIKA ή BASILKA γεννηθέντα στις 3-8-1985 στη Βουλγαρία

Οι δύο Βούλγαροι προσέγγιζαν ιερόδουλες, έκλειναν ερωτικά ραντεβού και τις οδηγούσαν σε εγκαταλελειμμένους χώρους, τους οποίους προηγουμένως είχαν διαρρήξει. Αφού τις ακινητοποιούσαν, τις δέσμευαν και τις χτυπούσαν βίαια, ενώ στη συνέχεια τις βίαζαν μέχρι λιποθυμίας.

Ο Βούλγρος με συμμετοχή και στις τρεις επιθέσεις, εμφανίζεται να διατηρούσε στο ποινικό του μητρώο, έξι ονόματα, Vasil, Ivanof, Borislanov, Velizar, Giorgi, Daniel και επώνυμο Vasilev ή Stoimenov, ή Georgiev ή Zahariev. Αξιοποιώντας τις περιγραφές των θυμάτων τους, οι Αστυνομικοί από εφαρμογή την οποία είχε εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο με φωτογραφία του, τον εντόπισαν και αναγνωρίστηκε από τις τρεις ιερόδουλες που βίωαν τον τρόμο και την ακραία κακοποίηση. Διέμενε σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Φρόντιζε να κινείται με πολυτελές αυτοκίνητο, αν και ανεπάγκλετος, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, είχε λάβει υφ όρων απόλυση από τις Φυλακές.

Ο συνεργός του, Toni Dimitrov, συνελήφθη στη Μιχαήλ Βόδα. Δήλωσε παντρεμένος και πατέρας δύο νηπίων. Η σύζυγός του υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθνης Ασφάλειας Αθηνών, οταν την κάλεσαν για κατάθεση, και έμαθε για τη διπλή ζωή του συζύγου της. Υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τη δράση του, ενώ τον περιέγραψε καλό οικογενειάρχη με την οικογένειά τους να ζει ήσυχα στους Αγίου Αναργύρους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων.

Πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν σχετικά με τη δράση των δύο Βούλγαρων, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.