Δήμος 3Β: Συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛΑΣ για ελέγχους σε επιχειρήσεις την εστίαση

Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρότερη τήρηση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Αυστηρή επιστολή συστάσεων προς όλους τους επαγγελματίες εστίασης του Δήμου 3Β, απέστειλε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ύστερα από συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τον συντονισμό των ελέγχων.

Η ανακοίνωση του Δήμου 3Β

“Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, ο Δήμος έδρασε έγκαιρα και έλαβε σειρά μέτρων για τη στήριξη του κλάδου της εστίασης και την ελάφρυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στο βαθμό του εφικτού. Μετά την επαναλειτουργία του κλάδου στις 25 Μαΐου, διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι επαγγελματίες τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και συμμορφώνονται στους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες όμως υπήρξαν καταγγελίες για χαλάρωση των μέτρων και παρατηρήθηκαν κάποια περιστατικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραβάσεις του νόμου, πιθανώς να θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχοντας πάντα την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης σε απόλυτη προτεραιότητα, αποφάσισε να προβεί άμεσα σε ενέργειες, με στόχο την ακόμα αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ενημερώθηκαν εγγράφως όλα τα καταστήματα της περιοχής, πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ υπενθύμισε πως όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες προφύλαξης της δημόσιας υγείας αλλά και γενικότερα σε όσους επιδεικνύουν συμπεριφορά ή προβαίνουν σε ενέργειες που αλλοιώνουν την υψηλή ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης (ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου, μέτρα προφύλαξης από COVID 19 κ.α.) θα τιμωρούνται με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημοτικού μηχανισμού, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος συγκάλεσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου σύσκεψη με τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα με τους Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δασκαλάκη Αναπληρωτή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Ταξίαρχο Λάζαρο Ελευθεριάδη Αστυνομικό Διευθυντή Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κουτσιβίτη Διευθυντή Αμέσου Δράσεως Αττικής, Αστυνόμο Β’ Λάμπρο Βρατσίστα Διοικητή Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και Υπαστυνόμο Α’ Παναγιώτη Παναγάκη εκπρόσωπο του ΑΤ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το Δήμο εκπροσώπησαν στη σύσκεψη εκτός από τον Δήμαρχο και ο Αντιδήμαρχος, κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ και ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα ασφαλείας κ. Νίκος Κρέζος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αφού ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις αστυνομικές αρχές για την πολύ καλή συνεργασία τους και την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκληση, ζήτησε τη περαιτέρω συνδρομή τους στους ελέγχους των καταστημάτων αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη.

Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν πως οι ιδιαιτερότητες που προκαλεί η υγειονομική κρίση απαιτούν την εντατικοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών. Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων με μεικτά κλιμάκια της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια δέσμευση του πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία της μοναδικής φυσιογνωμίας της πόλης”.