Διμοιρίες σε Κω και Λέσβο- Συστήνουν ΥΜΕΤ Ανατολικού Αιγαίου.

Με το μεταναστευτικό να έχει προκαλέσει “αρρυθμία” στη λειτουργία των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, με τις καθημερινά αυξανόμενες λαθρομεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα έντονες εξεγέρσεις και συμπλοκές διμοιρίες μεταβαίνουν σε Κω και Λέρο, με το ενδεχόμενο άμεσα να συσταθεί αντίστοιχη υπηρεσία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μία διμοιρία βγήκε στην Κω ενώ άλλη μια, αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Λέσβο, όπου εντοπίζονται εξαιρετικά έντονα προβλήματα από το συνωστισμό λαθρομεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για διμοιρία που συγκροτήθηκε από υπηρετουντες Αστυνομικούς της Δωδεκανήσου, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προσανατολίζονται στη δημιουργία ΥΜΕΤ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εντωμεταξύ, λόγω της κατάσταστης όπως έχει διαμορφωθεί στα σύνορα της Ειδομένης, με τους λαθρομετανάστες, τις επόμες ώρες, αναμένεται ν’ αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη 10 διμοιρίεες της ΥΜΕΤ και ισάριθμες της ΥΑΤ, προς ενίσχυση των τοπικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Ανακοίνωση για το ζήτημα, εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ, προς ενημέρωση των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων των ενστόλων,”αναφορικά με το μείζονος σημασίας πρόβλημα της συνεχιζόμενης και ανεξέλεγκτης εισβολής προσφύγων και παράνομων μεταναστών κυρίως στη νησιωτική Xώρα, σας γνωρίζουμε ότι άμεσα θα μετακινηθούν προς τις νήσους Κω και Λέσβο, δύο (2) διμοιρίες, προκειμένου να συνδράμουν και ενισχύσουν το δύσκολο έργο των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων και παράλληλα να δώσουν μία ανάσα στις τοπικές κοινωνίες που βουλιάζουν από τη μετανάστευση” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου.