Διμοιρίες και ανάπτυξη Αστυνομικών Δυνάμεων, για την αποτροπή κατάληψης της Νομικής.

Μεγάλη κινητοποίηση (12/11- 22.00) εξω απο το ΕΚΠΑ και τη Νομική, για την αποτροπή κατάληψης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου (17/11)

Λίγο μετα τις 22.00 (12/11) το βράδυ 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από τη Νομική και το ΕΚΠΑ.
Η αποφαση του Φοιτητικόυ Σύλλογου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκαλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανειας και με αίτημα τους προς την ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν έντονες Αστυνομικές Δυναμεις.

Μέτρα περιφρούρησης εχουν ληφθεί και για αλλα ιδρύματα οπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο νε εχει προγραμματίσει (13/11) Γενική Συνέλευση.
Απο την πλευρά της η ΑΡ.ΕΝ. Νομικής εξέδωσε κείμενο καταγγελια για ” το πραξικοπηματικό lock-out που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Νομική Σχολή Αθηνών η οποία είναι περικυκλωμένη από 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ με εντολή του πρύτανη Φορτσάκη” αναφέρουν.Σε άλλο σημεία της ανακοίνωσης τους αναφέρουν ως “ολοκληρωτική και αυταρχική πρακτική του lock-out για να εμποδίσει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή (13/11 ) κατάληψη της σχολής και τη διενέργεια εκδήλωσης εκ μέρους του ΦΣ για την παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σήμερα, δείχνοντας πως ο αυταρχισμός του τότε αναγεννάτε στο τώρα μέσω της προσπάθειας παρεμπόδισης και τρομοκράτησης του αγώνα. Η Νομική σχολή όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός πρύτανη” υποστηρίζουν στο κείμενο τους.
Ενω καλούν (13/11- 8π.μ. ) σε συγκεβτρωςη ” έξω από τη σχολή μας για να προστατέψουμε το άσυλο απέναντι στους απογόνους εκείνων που έστειλαν το τανκ στο Πολυτεχνείο!”

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστημακα Ιδρύματα αναμενεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημερες, με κορύφωση παραμονή και ανήμερα της επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα εχουν αποφασιστεί σε διαδοχικές συσκέψεις στο Αρχηγειο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποτραπούν οι οποιες εμπροθετες απόπειρες κατάληψης η δολιοφθορας, στα Ιδρύματα. Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο φετινός εορτασμό της επετείου, εκτιμάται η πιο δύσκολη χρονια με τα προβλήματα τις παιδείας να εχουν αποτελέσει την αφορμη για έντονες αντιδράσεις. Αλλα και την πρόσφατη ακραία αντιπαράθεση μερίδας φοιτητών με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδωρο Φορτσακη που προκαλεσε μεχρι και πολιτικη αναταραχή, εντός κι εκτός Βουλής, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλει και την Κυβέρνηση να στηρίζει τις αποφάσεις και τον Πρύτανη.

IMG_0694-0.JPG