Δήλωνε “ατζεντης” και αποσπούσε “προμήθεια” από άνεργους καλλιτέχνες για εύρεση εργασίας -Εντοπίσθηκε από τη ΔΗΕ

Με καταχώρηση ηλεκτρονικών αγγελιών εύρεσης εργασίας, εντόπιζε άνεργους στο χώρο του θεάματος καλλιτέχνες και τους αποσπούσε… προκαταβολή

Οι ακυρώσεις καλλιτεχνικών δρώμενων και τα περιοριστικά μέτρα εχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στους επαγγελματίες καλλιτέχνες.  Αυτή τη δυσχέρεια εκμεταλλεύτηκε 49άχρονη η οποία εξαπατούσε άνεργους ηθοποιούς  με το πρόσχημα παροχής εργασίας.

Η 49άχρονη συνελήφθη (13/08) στην Αργυρούπολη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

Οπως περιγράφεται η δράση της, μέσω αγγελίας με δημοσίευση σε ιστότοπο, και πρόσχημα αναζήτησης ηθοποιών  επικαλούμενη τα ονόματα γνωστών σκηνοθετών και παραγωγών, εξαπατούσε καλλιτέχνες οι οποίοι της κατέβαλλαν χρηματικά ποσά, προκειμένου να εργαστούν σε θεατρικές παραστάσεις.
Η παράνομη δράση της αποκαλύφθηκε από 32άχρονη  άνεργη ηθοποιό, η οποία έδειξε ενδιαφέρον σε αγγελία, σύμφωνα με την οποία επώνυμη θεατρική παιδική παραγωγή αναζητούσε ηθοποιούς για παράσταση η οποία επρόκειτο να ανεβεί το επόμενο διάστημα. Η άνεργη ηθοποιός επικοινωνησε τηλεφωνικά με την 49άχρονη η οποία της ζήτησαν €70  ως προμήθεια για να συμπεριλάβει τα στοιχεία της για εύρεση εργασίας σε θεατρικές ομάδες.  Η ανεργη ηθοποιός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την υπεύθυνη του θιάσου, και αποκαλύφθηκε η απάτη.

Ύστερα από καταγγελία στη ΔΗΕ η 49άχρονη συνελήφθη στην Αργυρούπολη ενώ είχε παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των €70 . Σε έρευνα που ακολούθησε κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφο- αίτηση, το οποίο χορηγούμε στους καλλιτέχνες οι οποίοι της κατέβαλλαν χρηματικά ποσά ως μεσολάβηση για την επιλογή τους .

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.