“Αν το δικό μας επάγγελμα δεν είναι επικίνδυνο, τότε ποίο είναι”; Στους δρόμους ξανά οι ένστολοι στην Κρήτη

Στους δρόμους βγαίνουν οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιώντας παγκρήτια κινητοποίηση, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

“Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 στη Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο πραγματοποιούμε Παγκρήτια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας στη συνεχή αφαίμαξη μισθών και συντάξεων που πλήττουν κατάφωρα εμάς και τις οικογένειές μας.

Τα σωματεία μας προσκαλούν τους συναδέλφους μας Αστυνομικούς – Πυροσβέστες – Λιμενικούς – Στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους από όλη την Κρήτη να συμμετέχουν στη μαζική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις μνημονιακές Κυβερνήσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν.

ΌΧΙ στα μέτρα εξαθλίωσης και τον εργασιακό μεσαίωνα

Αγώνας ζωής και επιβίωσης

Οι Πρόεδροι των Σωματείων

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

1- ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

2- ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3- ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

4- ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης δήλωσε σχετικά, ” Απο 01/01/2018 θα έχουμε την εφαρμογή νέων μέτρων στα ειδικά μισθολόγια όπου οι ένστολοι θα υποστούν νέες μισθολογικές μειώσεις .

Αντιδρούμε στις μειώσεις αυτές καθώς βλέπουμε την κυβέρνηση να αγνοεί την απόφαση του συμβουλίου της επικράτειας που λέει ξεκάθαρα ότι ο αστυνομικός δεν θα πρέπει να λαμβάνει λιγότερο μισθό απο εκείνο του Αυγούστου του 2012 .

Επίσης τα νέα αυτά μέτρα πριν τα ψηφίσουν η επιστημονική επιτροπή της βουλής τα έβγαλε αντισυνταγματικά και τέλος τα ειδικά μισθολόγια δεν ήταν στα προαπαιτούμενα !!!!

Ακόμα αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο όπου όλη η κοινωνία το αναγνωρίζει πλην των κυβερνήσεων που έχουν περάσει . Την επικινδυνότητα την μαρτυρούν οι συνάδελφοι που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και ο αριθμός τους ανέρχεται στους 130 . Αν δεν είναι το επάγγελμα μας επικίνδυνο για ποιο λόγο τότε να φέρoυμε όπλο;”.