Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενόψει της απόφασης αυξημένα Αστυνομικά Μέτρα γύρω από το Εφετείο- Διάθεση 2.500 Αστυνομικών

Η ανακοίνωση της απόφασης στη μακροβιότερη δίκη κινητοποιεί την Ελληνική Αστυνομία, και θέτει ακροβολισμένους “παρατηρητές” σε ταράτσες, drones και ελικόπτερα σε επιχειρησιακή ανταπόκριση

Την Τετάρτη (07/10) μετά από 453 δικασίμους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας,  αναμένεται η ετυμηγορία της Έδρας του Εφετείου.

Ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης η ΕΛ.ΑΣ εχει εκκινήσει σχέδιο Αστυνόμευσης με διάθεση σχεδόν 2.500 Αστυνομικών οι οποίοι θα διατεθούν στην επιχειρησιακή εφαρμογή του σχεδιασμού, οπως έχει εκπονηθεί απο Αξιωματικούς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Από το βράδυ της Τρίτης (06/10) μέχρι και την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας, έχει αποφασιστέι η διακοπή κυκλοφορίας στην Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα από το Πεδίο του Άρεως έως και τη Λ. Κηφισίας, και στην οδό Λουκάρεως εξωτερικά του Εφετείου Αθηνών ενώ ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους περιμετρικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής .

ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση για απομάκρυνση απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων περιμετρικά του Εφετείου

Σύμφωνα με πηγές του NantiaReport.gr η απόφαση της ΕΛΑΣ έχει θέσει ως προϋπόθεση την άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από άτομα ή ομάδες που το επιδιώξουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – ακροβολισμένους “παρατηρητές”  της ΕΚΑΜ σε ταράτσες κτιρίων επί της Λ. Αλεξάνδρας και τη Λουκάρεως, κλιμάκια της ΥΚΑ θα ενεργούν περιπολίες για τυχόν ύποπτες κινήσεις, δίκυκλα της ΔΙ.ΑΣ., “ΔΡΑΣΗ”, ΟΠΚΕ, και πληρώματα της Ασφάλειας έχει αποφασιστεί να συμμετέχουν στα Αστυνομικά Μέτρα επιτήρησης προσώπων και εγκαταστάσεων .

Από αέρος εικόνα στο Κέντρο  Επιχειρήσεων θα δίνουν απευθείας τα Drones, και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει σε ανάπτυξη η φρούρηση όλων των Κυβερνητικών κτιρίων και Υπηρεσιών που σχετίζονται με την Δικαιοσύνη- το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μεταξύ άλλων, ενώ ειδική ενημέρωση έχουν λάβει οι Αστυνομικοί σε συνοδεία στελεχών του Δικαστικού Σώματος.

Σε γνώση της ΕΛΑΣ είναι και “καλέσματα” συγκέντρωσης από συνιστώσες αλληλεγγυότητες ομάδες του αντιεξουσιαστκού χώρου, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, αντιφασιστικές και οργανώσεις, με εκτίμηση σε αριθμούς για τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο, μεταξύ 10.000-15.000 άτομα.