Διευκρινίσεις του Αρχηγείου: Ενα σάντουιτς κι ενα νερό στους Αστυνομικούς της ΔΕΘ.. το 8άωρο

Η ανάρτηση του “Διαύγεια” αναρτήθηκε για την έκτακτη δαπάνη δημοσίου προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ που θα διατεθεί σε μέτρα στην 82η ΔΕΘ.  “Άτυπη” διευκρίνηση διορθώνει .. ένα σάντουιτς κι ενα νερό, το 8άωρο.

Τα… σάντουιτς και τα νερα, προκάλεσαν ενόληχηση στους επιτελείς του Μεγάρου της Κατεχάκη.

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2017/09/62Ο7465ΧΘ7-18Ψ.pdf” title=”ΔΙΑΥΓΕΙΑ_82ΔΕΘ_ΔΑΠΑΝΗ ΕΛΑΣ”]

Ήταν η ανάρτηση στο “Διαυγεια” την οποία αναδημοσιεύσαμε στο Nantiareport.gr, και αναφέρεται στην «απόφαση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια από το ελεύθερο εμπόριο, πρόχειρων εδεσμάτων 10.305 σάντουιτς και 20.610 εμφιαλωμένων νερών, στα πλαίσια Διοικητικής Μέριμνας για το προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει στα αστυνομικά μέτρα, τα οποία θα εκδηλωθούν λόγω των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης (επιχείρηση ευρείας κλίμακας) την 6η, 7η, 8η, 9η και 10η Σεπτεμβρίου 2017″ (…) Αξία 15.519,33 ευρώ»

Οπως αναφεραμε στο σχετικό δημοσίευμα (04/09), “σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Nantiareport.gr οι δυνάμεις που θα μεταβούν από την Αθήνα, λόγω και της επίσκεψης (07-08/09) του Γαλλου Προέδρου  θα είναι περιορισμένες κατά 30% (με μετακίνηση 9ΥΑΤ  και 4 ΥΜΕΤ διμοιρίες ) εκτιμάται η διάθεση συνολικά στα αστυνομικά μέτρα περίπου 4.000 Αστυνομικών για πέντε (5) ημέρες”.

Δεν είμαστε σε θέση, να γνωρίζουμε τον ακριβή επιχειρησιακό σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέτρα της 82ης ΔΕΘ – ως δημοσιογράφοι καταγράφουμε τα γεγονότα, μεταφέρουμε εκτιμήσεις και στοιχεία αντικειμενικά, και γεγονός είναι η ανάρτηση του “Διαύγεια”.

“Σε απλά μαθηματικά λοιπόν”, γραφαμε στο σχετικό δημοσίευμα, “ο κάθε Αστυνομικός, δικαιούται 2,5 σάντουιτς και περίπου 5 νερά… Δηλαδή 1 μπουκαλάκι νερο την ημέρα”.

Κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ (05/09) έχοντας λάβει γνώση για το δημοσίευμα του Nantiareport.gr, επιβεβαιώνουν τη διάθεση των Αστυνομικών στα Μέτρα Τάξης της 82ης ΔΕΘ κι αυτό μας ικανοποιεί για την ακρίβεια των στοιχειων που παραθέτουμε στα ρεπορτάζ μας, ωστόσο χαρακτηρίζουν.. “μπακαλίστικο” τον υπολογισμό, με αφορμη την ανάρτηση του “Διαύγεια” και επισημαίνουν ότι η πρόβλεψη διοικητικής μέριμνας, περιλαμβάνει κάθε μάχιμο  Αστυνομικό, που θα διατεθεί σε μέτρα τάξης, να λάβει.. ένα σάντουιτς και ένα μπουκάλι νερό, το οκτάωρο.

Ο “Ζήκος” μόνο λείπει..