ΔΗΕ: Συνελήφθη στη Χαλκίδα, για απειλές στη Ν.Υόρκη.

Μια εφηβική φιλία, ένας εφηβικό καβγάς μεταξύ φίλων και ένα απειλητικό διαδικτυακό μήνυμα, ήταν αφορμή να κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


«Θα τον… εκτελέσω σε τρεις ώρες» έγραφε το εισερχόμενο μήνυμα που έλαβε 15χρονη που μένει μόνιμα στην Ουάσιγκτον, στο Facebook. Το απειλητικό μήνυμα αφορούσε το φίλο της έφηβης στη Χαλκίδα, με τη νεαρή η οποία φοβήθηκε για τη ζωή του, ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, και μέσω της της Ιντερπόλ, ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.
Ακολουθησε ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και ταυτοποιήθηκε ο χρήστης της σύνδεσης. Ως δράστης προσδιορίσθηκε 16χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει για την αποστολή του μηνύματος, το «προφίλ» 15χρονου συμπατριώτη του, εν αγνοία του, ενω η σύνδεση προσδιορίσθηκε στα στοιχεία της 43χρονης μητέρα του ανήλικου. Ο 16χρονος παραδέχθηκε ότι έστειλε το επίμαχο μήνυμα, ενω ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.
Ήταν μία πράξη «αντεκδίκησης», οπως εξήγησε, επειδή ο ανήλικος Αλβανός και ο φίλος της Αμερικανίδας, είχαν τσακωθεί, με αφορμή τη φιλία του με την ανήλικη, όπως υποστήριξε στους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.