Διδυμότειχο: “Έσβησε” το εμπρηστικό κλίμα των Τουρκων ακολούθων με την υπεύθυνη και αξιοπρεπή στάση του ο Αρχιπύραρχος

Έσβησε το «εμπρηστικό» κλίμα της ακολουθίας του Τούρκου προξένου με την υπεύθυνη και αξιοπρεπή στάση του ο αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας.
Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί ήταν προσεκτικός στις διατυπώσεις του αλλά μέλη της ακολουθίας του ήταν ήδη μέσα σε μια τεχνητή “εμπρηστική κατασκευή”, που θα μπορούσε, αν το επέτρεπαν οι συνθήκες και τα πραγματικά γεγονότα, να δημιουργήσει θέμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, λίγο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Ακιντζί, όταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας ενημέρωσε ως αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας και κατ’ επέκταση ως εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας, μέλος της ακολουθίας του Τούρκου προξένου με αναίδεια αμφισβήτησε τη δήλωση του κ. Ρήγα ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των μνημείων μας», λέγοντάς του ότι «δεν προστατεύετε τα δικά μας μνημεία».

Αρχιπύραρχος_ΠΣ

Η απάντηση του κ. Ρήγα ήταν άμεση και αφοπλιστική. «Εμείς προστατεύουμε όλα τα μνημεία μας αλλά δυστυχώς, όπως και στην Ολυμπία, η φωτιά μέχρι να αντιμετωπιστεί, θα κάνει τη ζημιά της. Δεν θέλαμε ούτε κι εκείνη να συμβεί, αλλά συνέβη». Ως εκπρόσωπος του τουρκικού κράτους ο κ. Ακιντζί πήρε την πλέον ξεκάθαρη, υπεύθυνη και αξιοπρεπή απάντηση, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση κι δεν επιτρέπει ούτε καν τα ελάχιστα περιθώρια για φθηνή δημαγωγία, που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε στις δύο χώρες και στους λαούς τους.

Άλλωστε, τα ίδια τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εκμετάλλευση, αφού μια απλή ενημέρωση μπορεί να πείσει και τον πιο αδαή για τις αιτίες εκδήλωσης της φωτιάς!

__________

* Σταύρος Παπαθανάκης- faros-24.gr