Διαταγή για στελέχωση στους “Πάνθηρες”.. από την επαρχία, με δαπάνες Δημοσίου (έγγραφο)

Διαταγή του Αρχηγείου προς τις ΔΑ της επικράτειας, για ενίσχυση στους.. “Πάνθηρες”

Έγγραφο του Αρχηγείου της  ΕΛΑΣ, για εκδήλωση ενδιαφέροντος από Αστυνομικούς που υπηρετούν στις Διευθύνσεις της επικράτειας, και επιθυμούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, για να ενταχθόυν στις νέες ομάδες που θα ενισχύσουν τους «Πάνθηρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr η διαταγή απευθύνεται σε ενστόλους από το βαθμό του Αστυφύλακα έως του Ανθυπαστυνόμου, οι οποίοι θα λάβουν προσωπινή μετακίνηση για τρεις μήνες, με δαπάνες Δημοσίου. Στις επιχειρησιακές δράστεις των Ομάδων, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr επισημαίνουν ότι στην μη αναμενόμενη ανταπόκριση από το ένστολο προσωπικό για ενταξη στις νέες ομάδες των “Πανθήρων” από τις Υπηρεσίες της Αττικής,, οι επιτελείς του Αρχηγείου, διαβίβασαν διαταγή προς τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, για τρίμηνη μετακίνηση των Αστυνομικών με ανταποδοτικό τη “δαπάνη Δημοσίου” ώστε τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου (2020) -με δεδομένο ότι μεσολαβούν οι πορείες της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη- οι Υπηρσίες άμεσης ανταπόκρισης της ΕΛΑΣ να εμφανίζονται ενισχυμένες με επιχειρησιακή ανταπόκριση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr Αστυνομικοί, «..να επιστρέψουν στις περιοχές εντοπιότητά τους θέλουν οι περισσότεροι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αθήνα, και όσοι πήραν μετάθεση για επαρχία, δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

Στην αρχή διαρροές  ήθελαν από το Αρχηγείο να αναζητούν εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους συναδέλφους να έρθουν για υπηρεσία στην Αθήνα, χωρίς κίνητρα, με τις οικονομικές απολαβές που έχουμε σήμερα, ενώ η πραγματική οικονομία ειναι δυσανάλογη με τις μισθολογικές μας απολαβές ως αστυνομικοί. Τελικά έστω και η “δαπάνη Δημοσίου” για την τρίμηνη απόσπαση, ίσως αποτελέσει κίνητρο για συναδέλφους της επαρχίας να ενισχύσουν τις αποδυναμωμένες υπηρεσίες της Αττικής.»