Διαψεύδει Βαλαβάνη η ΕΥΠ – Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Κατηγορηματική διάψευση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την -πρώην- αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία κατήγγειλε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ είχε χαθεί.

Με τοποθέτησή της, η Νάντια Βαλαβάνη στο Mega (21/07, αφερόμενη στο θέμα ανάληψης, από την 85χρονη μητέρα της, ύψος ποσού 200.000 ευρώ από τράπεζα, παραμονές επιβολής της τραπεζικής αργίας, ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για να “εξακριβωθεί” πότε μίλησε με τη μητέρα της ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα Υπουργός». Στον ισχυρισμό της υποστήριξε, ότι «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ, “έλειπαν” από την καταμέτρηση όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με διαρροές της Υπηρεσίας, η ηγεσία της οποίας αντικαταστάθηκε με την ανάληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τον περασμενο Ιανουάριο, ουδέποτε διαπιστώθηκε η οποιαδήποτε “απώλεια” εξοπλισμού της Υπηρεσίας ενω η Ε.Υ.Π. ελέγχεται από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:
“Η κυρία Βαλαβάνη, ως υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.
Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport