Διακινούσαν αναβολικά σε όλο τον πλανήτη- Μεταξύ των εμπλεκομένων και αθλητής του Body Building

Διακινούσαν αναβολικές ουσίες και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα για να αντιμετωπίζουν τις παρενέργειες που προκαλούν, σε αθλητές του Body Building .

Διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Τουρκία, την Ινδία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Σιγκαπούρη μέχρι και τον Παναμά, τα παράνομα αναβολικά, σε αθλητές του Body Building ώστε να βελτιώνουν τις αγωνιστικές τους επιδόσεις σε αγώνες που συμμετείχαν. Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διέθεταν και φαρμακευτικά σκευάσματα για αποθεραπεία στις παρενέργειες που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μεταξύ των εννέα συλληφθέντων- ηλικίας από 25 έως 41 ετών- σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  συνελήφθη αθλητής του Body Building, για τον οποίο προέκυψε συμμετοχή σε περιφερειακό ρόλο, ο 29χρονος με καταγωγή από Αλβανία, αρχηγός της «αναβολικής» επιχείρησης, ενώ στη Γαλλία συνελήφθη 30χρονος μέλος του κυκλώματος, με δραστηριότητα σε Γαλλία και Τουρκία .

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα €2.000.000

Σε χώρο που ανήκει στον 29χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, σε περιοχή της Εύβοιας, κατασχέθηκε το παρασκευαστήριο- αποθήκη. Ο ίδιος φέρεται να είχε αναλάβει την εισαγωγή βάσης αναβολικών σκευασμάτων και ουσιών πρόσμιξης από Κίνα και Γαλλία. Στο παράνομο εργαστήριο, παρασκεύαζαν τα αναβολικά τα οποία διέθεταν στην αγορά, μέσα από ιστοσελίδα που διατηρούσε ο 29χρονος στο «πελατολόγιο» που διέθετε. Η διανομή των παράνομων σκευασμάτων γινόταν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ολοκλήρωναν τις συναλλαγές τους με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων» , προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των Αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 500.000 τεμάχια αναβολικών και απαγορευμένα σκευάσματα, φαρμακευτικά «αντίδοτα» χάπια και αμπούλες, μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή, μηχανολογικός εξοπλισμός, το χρηματικό ποσό των €10.585 , δεκαέξι συσκευές κινητών τηλεφώνων, έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, usb sticks και παραστατικά αγοράς και διακίνησης εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  στην έδρα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Γαλλικής Αστυνομίας (OCLAESP), των Γαλλικών Τελωνειακών Αρχών (SEJF) και της EUROPOL, στο πλαίσιο της κοινής επιχειρησιακής δράσης.

Οι συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.