ΔΕΘ- Αναφορά Πρωθυπουργού στους ενστόλους. Του "τα ψαλε" απόστρατος της ΕΛΑΣ, και η "αφιέρωση" του Πρωθυπουργού (foto)

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ενστόλους, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στις μισθολογικές τους απολαβές.

Μπορεί τα μέτρα της ΕΛΑΣ να ήταν αυστηρά για όσους θα προσέγγιζαν τις εγκαταστάσεις διεξαγωγής της 79ης ΔΕΘ, και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, να είχαν θετική αναφορά στο έργο και την προσφορά της ΕΛΑΣ, την “παράσταση έκλεψε” ενάς απόστρατος. Ο ηλικιωμένος άνδρας, βρέθηκε στην πύλη κατά την έξοδο του Πρωθυπουργού από το Συνδεριακό Κέντρο συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, και τα άτομα της προσωπικής τους Ασφάλειας. Δεν έχασε την ευκαιρία και απευθύνθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται, ο “εκπαιδευμένος” Βασίλης Κικίλιας, τον πιάνει φιλικά στην πλάτη, με όσους άκουσαν ο διάλογο να έχουν ένα  μειδιάμα στο πρόσωπο για την αυθόρμητη έκφαση του “απόμαχου” της ΕΛΑΣ και της ζωής..

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, είχε αναφερθεί στις μισθολογικές απολαβές των ενστόλων. “Μια δεύτερη παρατήρηση, αυτή τη φορά για τους ενστόλους, που όλοι αγαπούμε και τιμούμε: Ξέρω καλά ότι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί υπηρετούν με αληθινή αυταπάρνηση, με θυσίες προσωπικές, οικογενειακές, παρά τις σημαντικές μειώσεις που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια. Είναι αληθινά παραδειγματική η ευσυνειδησία και ο πατριωτισμός που επιδεικνύουν. Και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας- τους ιπτάμενους, τους ναύτες και τους οπλίτες- που μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους ξεπερνώντας τους εαυτούς τους. Όπως πρόσφατα συνέβη με την άσκηση «Ηνίοχος», που ήταν πραγματικά υψηλότατου επιπέδου. Ξέρετε καλά ότι ήταν από την αρχή στις προτεραιότητές μου, να δώσουμε σημαντική ανακούφιση στους ενστόλους. Πολλοί από τους οποίους πήραν και το «κοινωνικό μέρισμα», μόλις επιτύχαμε για πρώτη φορά το πρωτογενές μας πλεόνασμα. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για αποκατάσταση των μισθολογικών τους απωλειών θα εφαρμοστεί! Τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του Προϋπολογισμού. Και χωρίς, φυσικά να ανατρέψει το δημοσιονομικό προγραμματισμό της Χώρας και την πορεία εξόδου από την κρίση. Έτσι, στα πλαίσια των δημοσίων οικονομικών, θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Με σεβασμό κυρίως στη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και με ειδική μελέτη που το τεκμηριώνει αυτό, όπως άλλωστε ορίζει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και στο θέμα αυτό, όπλο μας είναι και πάλι η αλήθεια: Δεν μπορούμε μονομιάς να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αποδοχές του 2012! Ούτε για τους στρατιωτικούς, ούτε για τους αστυνομικούς, ούτε για κανέναν άλλο κλάδο. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα στους ένστολους, θα είναι σημαντικές, χωρίς να βγάζουν την οικονομία από τους στόχους της ή να επιβαρύνουν άλλα στρώματα. Κι αυτό είναι εφικτό, γιατί ήδη έχουμε καταφέρει να συμμαζέψουμε τα οικονομικά του κράτους”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, υπέγραψε χειρόγραφη αφιέρωση, στο βιβλίο επισκεπτών.

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport