“Δεν είναι άρρωστοι, δε νοιάζονται για τα θύματά τους και την κακοποίησή τους”|ΑΠΟΨΗ*

..”Η μη καταγγελία βδελυρών εγκλημάτων στις Αρχές πάντα ενθαρρύνει τη δράση αυτών των ανθρώπων …για να διαπράξουν τα στυγερά και ειδεχθή εγκλήματά τους.. Δεν είναι άρρωστοι.. γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά τι εγκλήματα διαπράττουν, δεν νοιάζονται για τα θύματά τους και την κακοποίηση που υφίστανται”..

image

Δυο είναι τα γεγονότα που μ΄ έχουν συγκλονίσει αυτές τις μέρες……
Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει με την οικονομία, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας, αλλά μ όσους είμαι φίλος εδώ και 5 χρόνια και βλέπουν τα θέματα που αναδεικνύω, είτε με άρθρα μου είτε με προβολή της σχετικής ειδησεογραφίας, είναι τα σχετιζόμενα με τα γενετήσια εγκλήματα κι ιδιαίτερα με την ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά, τον βιασμό γυναικών, την παιδοφιλία – παιδεραστία και παιδική πορνογραφία.
Όλοι μας μάθαμε για τις επιθέσεις σε γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους στην περιοχή Αμαρουσίου, που ήταν πολλές από Δευτέρα και μετά και τελικά νιώσαμε μια ανακούφιση όταν χτες το πρωί ακούσαμε ή διαβάσαμε πως συνελήφθη ο νεαρός άνδρας λίγο μετά αφού είχε προσπαθήσει να βιάσει γυναίκα σε υπόγεια διάβαση.
Έγραψα λοιπόν χτες πως σιγά σιγά θα αποκαλυφθούν κι άλλες επιθέσεις κι ίσως λάβουν το θάρρος και το κουράγιο κι άλλες γυναίκες που ήταν θύματά του αλλά δεν είχαν κάνει καταγγελίες στην αστυνομία, είτε από τον φόβο τους για όσα είχαν υποστεί, είτε από φόβο κοινωνικού στιγματισμού – όπως δυστυχώς πολλές φορές συμβαίνει – και δεν άργησα να επιβεβαιωθώ, αφού μέχρι σήμερα το πρωί κι ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία κι η φωτογραφία του τέρατος αυτού – αφού απαιτείται διάταξη του κ. Εισαγγελέα, η οποία φρονώ δεν θ αργήσει – έχουν βρεθεί 8 γυναίκες, θύματα του ίδιου ατόμου.
Η μη καταγγελία τέτοιων βδελυρών εγκλημάτων στις αρχές πάντα ενθαρρύνει τη δράση αυτών των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν, επιλέγουν περιοχές που ξέρουν καλά για να διαπράξουν τα στυγερά και ειδεχθή εγκλήματά τους κι έχουν εκ των προτέρων επιλέξει δρομολόγια διαφυγής.
Δεν είναι άρρωστοι όπως ίσως θα προσπαθήσουν κάποιοι συνήγοροι να αποδείξουν για να ναι ελαφρύτερες οι ποινές τους αλλά ίσως έχουν κάποια δύσκολα παιδικά χρόνια, χωρίς αυτό να ναι κανόνας ή κάποιο δύσκολο παιδικό βίωμα, γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά τι εγκλήματα διαπράττουν, δεν νοιάζονται για τα θύματά τους και την κακοποίηση που υφίστανται.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποκλείεται να σχετίζεται και ο θάνατος μιας 69χρονης που είχε εξαφανιστεί από τον Απρίλιο και το πτώμα της βρέθηκε χτες σε κατάσταση σήψης στο τρίτο υπόγειο super market στην ίδια περιοχή που δρούσε το τέρας αυτό.
Είμαι βέβαιος πως η αστυνομία θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της κι αν ήταν αυτός ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, αφού φαίνονταν κάποια στοιχεία κακοποίησης της άτυχης αυτής γυναίκας, θα αποκαλυφθεί σύντομα.
Η δεύτερη περίπτωση που με εξόργισε είναι αυτή του 54χρονου απόστρατου στρατιωτικού στη Μυτιλήνη, που επί τρία χρόνια βίαζε και ασελγούσε στα ανήλικα κορίτσια του, ενώ ταυτόχρονα βιντεοσκοπούσε τις βδελυρές του πράξεις.
Δεν άντεξε άλλο αυτό το βάσανο η 15χρονη κόρη του και τα κατήγγειλε όλα και για αυτήν και για τις μικρότερες αδελφές της.

Τι να πεις τώρα σ αυτά τα παιδιά;
Πως θα επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα από τις πράξεις του πατέρα τους;

Δικαιούμαι όμως να κάνω κάποιες ρητορικές ερωτήσεις.
Η μάνα που ήταν τρία χρόνια;είναι δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί κάτι από τη συμπεριφορά των παιδιών της;
Είναι δυνατόν να μην έβλεπε θλιμμένα πρόσωπα;
Δεν γίνεται να φαινόντουσαν όλα φυσιολογικά μέσα στο σπίτι τους.
Ήταν κοντά στα παιδιά της;
Συγγενείς άλλοι δεν υπήρχαν να δουν κάτι ή να τους εμπιστευτεί κάποιο από τα παιδιά και να μιλήσει νωρίτερα;
Οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές στο σχολείο των παιδιών δεν είχαν αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε με τα δυο κορίτσια ;

Μεγάλο ρόλο σ αυτή την υπόθεση θα παίξουν οι παιδοψυχολόγοι κι οι κοινωνικοί λειτουργοί που πρέπει να ναι κοντά σ αυτά τα κοριτσάκια για να τα βοηθήσουν στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους κι ίσως χρειαστεί ακόμη και αλλαγή περιβάλλοντος, αφού ζουν σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία όπως είναι αυτή της Μυτιλήνης κι όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δυσάρεστο θα είναι γι αυτές τις κοπελίτσες να μένουν σ αυτή την πόλη κι ίσως να ναι και δακτυλοδεικτούμενες!
Όσο για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σ αυτά τα δυο τέρατα είναι γνωστές οι απόψεις μου, ισόβια και χημικός ευνουχισμός.


image

*Χρήστος Ρουγκάλας, εα Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ