Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια- Μεταξύ των συληφθέντων μέλος του Ρουβίκωνα

Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ελεύθεροι (18/11-17.30) οι 11 από τους συνολικά 16συλληφθέντες στα επεισόδια με τους Αστυνομικούς στα Εξάρχεια. Οι τέσσερις κρατούνται καθώς δε φέρουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Συνελήφθησαν συνολικά 16άτομα- εννέα Έλληνες ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαποί- (δύο Γάλλουι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινό, 19 ετών).

Mέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας»

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, μεταξύ των συλληφθέντων, 30άχρονο ο οποίος είχε προσαχθεί στην εισβολή της συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” στη ΔΟΥ Ψυχικού και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, και απέρριπτε πέτρες στους Αστυνομικούς, ενώ κατά τη σύλληψή του, κατηγορείται για αντίσταση στους Αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για βαριά σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξη διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.