“Δεχόμαστε πιέσεις για να γράφουμε παραβάσεις και να επιβάλλουμε πρόστιμα για τον covid-19”

“Δε θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι οι “μπαμπούλες” της κοινωνίας”, υποστήριξε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Aλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Χρήστο Τουφάκη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, στο maximum 93.6 ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αστυνομία, αναφορικά με τους ελέγχους covid19 τους έχει οριστεί όριο 10 τουλάχιστον βεβαιωμένων παραβάσεων ανα ημέρα στην Περιφέρεια της ΑΜΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στατιστικών από την ΕΛΑΣ, τα πληρώματά της, επέβαλαν (16/03) 55 πρόστιμα για παραβάσεις σε περιορισμό της μετακίνησης, στην Περιφέρεια της ΑΜΘ. Ενώ άλλα 17 πρόστιμα επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας.

Αναφορικά με τους ελέγχους για την πανδημία και την εφαρμογή των ελεγκτικών μέτρων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολη Ψρήστος Τουφάκης, επεσήμανε ότι “οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να βεβαιώνουν παραβάσεις και ανέκαθεν υπήρχαν αυτές οι πιέσεις”, ενώ υποστήριξε ότι “δεν θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι “μπαμπούλες” της κοινωνίας”.