“Δε μας ενημέρωσε κανείς για την κίνηση των ατόμων. Με εντολή κέντρου αποχωρήσαμε από το σημείο”

Τα δυσμενή σχόλια και επικρίσεις έχει δεχθεί το πλήρωμα των δύο Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που διακρίνονται στο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας να αποχωρεί στην άφιξη των δικύκλων με αναβάτες κουκουλοφόρους οι οποίοι επιτέθηκαν και προκάλεσαν καταστροφές στο κτίριο του Ομίλου 24Media.

Το Nantiareport.gr επικοινώνησε με τους Αστυνομικούς που είχαν βάρδια στην  Β’αλλαγή της Άμεσης Δράσης όταν σημειώθηκε η επίθεση στα γραφεία του Ομίλου της 24Media.

“Στο κτίριο υπήρχε μόνο ένα περιπολικό με δύο άτομα μέλη πληρώματος, σε διαρκή ακρόαση ασυρμάτου. Δεν ειχε προηγηθεί καμία ενημέρωση για κίνηση ατόμων. Περίπου 50 δικάβαλα δίκυκλα κατέβαιναν τη Συγγρού, διέσχισαν όλη την Αθήνα, και κάνεις δεν ενημέρωσε για την κίνησή τους. Καμία Υπηρεσία δεν “είδε” τους κουκουλοφόρους να κινούνται με τα δίκυκλα σε μοτοπορεία, που σε άλλες περιπτώσεις “βλέπουν” ακομα και οταν στη στολή δεν υπάρχουν τα “Μητρώα”.

Όταν η μοτοπορεία βρίσκεται σε απόσταση ορατή, με παρατήρηση, στο ύψος του κτιρίου υπό επιτήρηση ενημερώνεται το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, για την αριθμητική υπεροχή της μοτοπορείας. Άμεσα διαβιβάζεται η εντολή για αποχώρηση από το σημείο.

Χωρίς εξοπλισμό για αντιμετώπιση μαζικής επίθεσης και καθόλου ενισχύσεις δεν υπήρχε καμία δυνατότητα παραμονής στο χώρο. Στο ενδεχόμενο της παραμονής του περιπολικού, η συνέχεια θα είχε δυο (τουλάχιστον) τραυματίες Αστυνομικούς, ένα κατεστραμμένο (βανδαλισμένο, πυρπολημένο, διαλυμένο) περιπολικό- από τα οχήματα που δεν επαρκούν σε καμία Υπηρεσία, -σήμερα- και δύο απολεσθέντα όπλα τα οποία θα περιέρχονταν στην κατοχή των κουκουλοφόρων.

Η αποχώρηση του περιπολικού, αποτιμάται ως επιχειρησιακή πρακτική καθώς καμία άλλη ενέργεια δεν ενδείκνυται σε αντίστοιχες καταστάσεις”, σημειώνουν μεταξύ άλλων το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης.

Για το περιστατικό και την έκταση που έλαβε με τη δημοσιοποίηση των δύο καταγραφών από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, οι δύο Αστυνομικοί κλήθηκαν για παροχή εξηγήσεων στην Υπηρεσία τους. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr έγινε απόλυτα κατανοητό ότι η αντίδρασή τους ήταν απόλυτα συντεταγμένη με τις εντολές του Κέντρου της Άμεσης Δράσης.