ΔΑ Λασιθίου: ΕΔΕ για τον τραυματισμό Αστυνομικού από πυρκαγιά σε περιπολικό

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού

Με αφορμή την καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, και την επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, αναφορικά με περιστατικό τραυματισμού Αρχιφύλακα εν ώρα υπηρεσίας όταν από μηχανική βλάβη στο περιπολικό που επέβαινε εκδηλώθηκε πυρκαγιά και υπέστη εγκαύματα (18/02), διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τρεις ημέρες νωρίτερα (15/02), το περιπολικό είχε επισκευαστεί και περάσει service.

Ανάλογο ατύχημα με τραυματισμό Αστυνομικού- πριν έξι μήνες- είχε απασχολήσει και τηη ΔΑ Χανίων. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης: «Το περιστατικό συνέβη πριν έξι μήνες περίπου όταν ένας αστυνομικός που οδηγούσε ένα όχημα της Ασφάλειας υπέστη εγκαύματα στα πόδια καθώς έσκασε το καλοριφέρ. Μάλιστα, μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σε αναρρωτική. Το μόνο ευτύχημα σε όλο αυτό ήταν ότι εκείνη την ώρα δεν δούλευε το καλοριφέρ. Για φανταστείτε, να είχαμε κρύο και να το είχαν ανάψει οι αστυνομικοί για να ζεσταθούν. Θα είχε ζεσταθεί και θα πετάγονταν τα υγρά. Τι θα γινόταν τότε;».

_______________________________

* cretapost.gr