Δ.Σουλτογιάννης: “Αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον”

Αρνείται ο ανταποκριτής του Star  στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης, τη σύλληψη του και 14 φωτογραφικα αρχεία  με την ελληνική αποστολήστο Σεντραλ Πάρκ.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της πλαστογραφίας καθώς διακριβώθηκε οτι παρακολουθούσαν την ελληνική αποστολή της κυβέρνησης, προκάλεσε εντονες αντιδράσεις. Ο ανταποκριτής του Star  στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης, προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό διαθέτοντας το γεγονός της σύλληψης -το οποίο νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει με φωτογραφικό υλικό ο ανταποκριτής του Alpha– και στη συνέχεια παρέθεσε 14 φωτογραφικα αρχεία  με την ελληνική αποστολή να πραγματοποιούν περίπατο στο Σεντραλ Πάρκ.

Ολόκληρη η θέση γισ το περιστατικό του ανταποκριτή του Star, Δημήτρη Σουλτογιάννη.

“Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλα και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!…”. Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με…᾽λευκή ατζέντα᾽…προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!”, σχολιασε ο ανταποκριτής του Star, Δημήτρης Σουλτογιάννης.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=992145894752&id=24101056

Ενω σχεδον τρεις ώρες αργότερα, συμπλήρωσε το σχόλιο του με παράθεση 14 φωτογραφιών της Ελληνικής αποστολής στο Σεντραλ Πάρκ να πραγματοποιούν.. περίπατο.

fb_img_1474248520115

“Ας μιλήσουμε λοιπόν με φωτογραφίες! Αυτά κανει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχαταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρις ατζέντα, χωρις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ! Μεγάλους περιπάτους, ψωνια και φαγητά! Ερχονται και άλλες. Αυτο απο την σημερινή ολοήμερη βόλτα στο Σεντραλ Πάρκ! Η αληθεια πονάει”….

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=992181258882&id=24101056