Δ.Λιοτσιος: “Αναρωτιέμαι γιατί υποτιμάται έτσι το έργο των Ελλήνων Εισαγγελεων και Δικαστών- Να σας διαβεβαιώσω και Εισαγγελείς αξιέπαινοι υπάρχουν και εξαιρετικοί Δικαστές”

Η διαχείριση των Δικαστικών Αρχών  του Βελγίου, στο Qatar Gate, προκάλεσαν  συγκρίσεις και αναφορές στη Ελληνική κοινωνία, με τον Αξιωματικό του ΠΣ που είπε «όχι» στην εντολή να θάψει τους 104νεκρους στο Μάτι, να τοποθετείται δημόσια

Ο Δημήτρης Λιότσιος ΕπιΠυραγός του ΠΣ,  ως πραγματογνώμονας, έλαβε εντολή της Εισαγγελίας, να ερευνησει τις ευθύνες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Εκεινη την ημέρα,  ήταν περιπολία ως «Κρόνος Ελευσίνας» σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και παρακολουθούσε μέσω ασυρμάτου τις επιχειρήσεις σε Κινέτα και Πεντέλη.

Οταν του “υποδέχτηκε” (sic) απο τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος είπε «όχι» στην εντολή να θάψει τους 104νεκρους στο Μάτι. Με αφορμή τη διαχείριση των Δικαστικών Αρχών  του Βελγίου, στο Qatar Gate,  και τους υπαινιγμούς για τις Ελληνικές Δικαστικες Αρχες, ο ΕπιΠυραγός του ΠΣ, Δημήτρης Λιότσιος- ίσως και σπο τους λίγους που δικαιούται να τοποθετείται – σημειώνει, «Διαβαζουμε τις τελευταιες ημερες τον έκδηλο θαυμασμό για τον αδέκαστο Εισαγγελέα του Βελγιου και εκφράζεται μία “ζήλια” που δεν υπαρχει αυτη η αποτελεσματικοτητα και στην χώρα μας. Αναρωτιέμαι για ποιο λογο υποτιμάται έτσι το έργο των Ελλήνων Εισαγγελεων και δικαστών. 

Έχω πλήρη επίγνωση ότι δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω, αν και το γνωρίζουν όλοι, ότι και εισαγγελείς αξιέπαινοι υπάρχουν και εξαιρετικοί δικαστές. Θα αναφερθω σε μερικους απο αυτους που ειχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο κύριος Ηλιας Ζαγοραιος, η κυρία Βαρβαρα Γνεσουλη, ο κύριος Κωστας Σπυρόπουλος, ο κύριος Κ. Αντωναρακος, ο κύριος Ανακριτης, Αθανασιος Μαρνερης… 

Ας με συγχωρέσουν όσους δεν αναφέρω αλλά θεωρώ πραγματικά αδικο να απαξιωνεται ο θεσμος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα από αυτούς που θεσμικά έχουν καθήκον τους να την περιφρουρουν.

 Δε θα παρασυρθώ από τα συναισθήματα μου και δεν θα πω τίποτα παραπάνω. Κλείνοντας, θα μεταφέρω μία φράση του κυρίου Ζαγοραιου την οποία θεωρώ ενδεικτική και επίκαιρη. 

“Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά.”

Οφείλεται σεβασμός λοιπόν στο έργο της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Ειδικά από ορισμένους……»