Χρυσοχώρι, Καβάλας: Τσάκισαν στο ξύλο τη γερόντισσα- Συνελήφθη ο εγγονός της

Η υπέργηρη γυναίκα εντοπίσθηκε βιαια χτυπημένη στη μονοκατοικία που ζούσε με το γιο και τον εγγονό της, με συγχωριανούς της να την αναφέρουν για χρόνια ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Την ηλικιωμένη γυναίκα εντόπισαν τα ξημερώματα (14/03) νεκρή στο σπίτι που διέμενε στο Χρυσοχώρι Νέστου Καβάλας το Γραφείο Τελετών με κλήση από τον εγγονό και μετέπειτα καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας και άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία.

Στο σπίτι της γερόντισσας διέμεναν σε εξωτερικό οίκημα ο γιος της ο οποίος αντιμετωπίζει αναπηρία, ενώ μαζί της στη μονοκατοικία βρισκόταν ο 23χρονος εγγονός της, ο οποίος επιβαρύνεται με θέματα  ψυχικής  υγείας. Κατά το παρελθόν οι δύο άνδρες, είχαν απασχολήσει τις Αρχές. Στο πλαίσιο της έρευνες οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καβάλας προσδιόρισαν το δράστη και προχώρησαν σε σύλληψη του 23xρονου εγγονού της υπέργηρης γυναίκας, ως δράστη της δολοφονίας της.

Όπως ομολόγησε ο 23χρονος, η ηλικιωμένη ξύπνησε το βράδυ και του ζήτησε ένα ποτήρι νερό, με τη γερόντισσα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βίαιη αντίδρασή του. Ο 23χρονος σε έξαρση ψυχικής ορμής, άρχισε να χτυπά ανηλεώς την 83χρονη. Από τους χρόνους κλήσης στο Γραφείο Τελετών και ευρήματα κατά την αυτοψία στο χώρο και τη νεκροψία στο σώμα της 83χρονης προέκυψε ότι ο 23χρονος ξυλοκοπούσε τη γιαγιά του μέχρι τις 04.00πμ τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/03) Στη βία σε βάρος της η υπέργηρη γυναίκα κατέληξε, με τον εγγονό της, όταν διαπίστωσε ότι είναι νεκρή, να καλεί το Γραφείο Τελετών και ισχυρίστηκε ότι.. η γιαγιά του έπεσε, δεν ανέπνεε, και μάλλον σκοτώθηκε. Με την συνδρομή ιατροδικαστή κατά τη νεκροψία η διαπιστώθηκε ότι 83χρονη είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου και ο 23χρονος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Τα τελευταία χρόνια η Πρόνοια πήρε δύο φορές τον 23χρονο από το σπίτι στο Ψυχιατρείο και μετά από λίγο τον άφηναν να επιστρέψει στο σπίτι» ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημοσθένης Δαλκαράνης.

Οπως περιγράφουν συγχωριανοί της οικογένειας του 23χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, η μητέρα του, προχώρησε σε διαζύγιο με τον πατέρα και γιο της 83χρονης, όταν η μικρότερη κόρη τους, και ενώ ήταν ακόμα ανήλικη, μεταφέρθηκε για προστατευτική φύλαξη και επιμέλεια σε Ίδρυμα. Η κατάσταση στο σπίτι της οικογένειας που ζούσε με τη σύνταξη της γερόντισσας, ήταν σε γνώση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και απο το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, επιχείρησαν να συνδράμουν στο βιοπορισμό τους, όμως πάντα ο 23χρονος δράστης με τον πατέρα του, τους απομάκρυναν από την μονοκατοικία με φραστικές επιθέσεις.

Με τη δικογραφία σε βάρος του 23χρονου εγγονού για τη δολοφονία με ακραίας βίας ξυλοδαρμό, της υπέργηρης γιαγιάς του, το πρωί της Τρίτης (15/03) πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει προφορική ενημέρωση για την υπόθεση.