Χρυσοχοΐδης: «Θα κερδίσουμε και αυτόν τον πόλεμο της νέας εποχής»

Απόλυτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζει «πόλεμο» της νέας εποχής, την κατάσταση που έχει να διαχειριστεί η Ελλάδα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (26/04), τονίζει ότι «υπάρχει Κράτος με σχέδιο και στρατηγική και το είδαμε» Κράτος για να συνδράμει, για να αμυνθεί, για να διευθύνει, σημειώνει μεταξύ άλλων.

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2020/04/ΣΞ_ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ_12_2604.pdf” title=”ΣΞ_ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ_12_2604″]

Για τη συμμετοχή τη ΕΛ.ΑΣ στην επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται σε «πρωτόγνωρο ρόλο των 50.000 μελών του Σώματος» που παρά το γεγονός ότι δεν ξεκουράστηκαν, κινδύνευσε η υγεία τους και ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε δουλειά και συμπεριφορά, τα κατάφεραν. «Αυτή ήταν η Αστυνομία! Γιατί ήταν όλων των πολιτών της, των πολιτών της και μόνο», επισημαίνει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει σε οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα , σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει» και οι «Θεσμοί ενισχύονται» καθώς «η Ελλάδα απέδειξε πως μια Δημοκρατία ξέρει να νικά γιατί ξέρει να σταθμίζει», επισημαίνοντας ότι δε νοείται ανόρθωση χωρίς στήριξη των πιο αδύναμων.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα, με τον Έβρο και την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει ανακτήσει κεφάλαιο αξιοπιστίας στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα. Αυτή η αξιοπιστία είναι η άγκυρά μας όποιες, φουρτούνες κι αν έρθουν, ιδιαίτερα στην πάντα ταραγμένη περιοχή μας», σχολίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με  αναφορά στη «γεωπολιτική αξιοπιστία που ανέκτησε η χώρα», καθώς η  Ελλάδα αναδεικνύεται σε σχεδόν μοναδικό κράτος εμπιστοσύνης στην περιοχή.