Χολαργός: Τρομοδέμα σε αλληλογραφία Δικαστικού

Κλήθηκε ΤΕΕΜ εξουδετερώθηκε τρομοδέμα το οποίο είχε αποστέλλει με αλληλογραφία σε Ανωτάτη Δικαστικό .

image

Απειλή η προειδοποίηση; Η αντίληψη ως ύποπτο, δέμα το οποίο είχε αποσταλεί με αλληλογραφία μεσω ιδιωτικής εταιρειας ταχυμεταφορων, στο σπίτι Ανωτάτης Δικαστικού (02/06-15.40) απέτρεψε έκρηξη και σίγουρα βαρύτατο αν όχι θανάσιμο τραυματισμό του παραλήπτη του δέρματος. Η Ανωτάτη Δικαστικός αρνήθηκε να παραλάβει το δέμα και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία. Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ μετέβη στη οικία της αποκλείστηκε η περιοχή και έγινε ελεγχόμενη με διάσπαση νερού του αυτοσχεδίου εκρηκτικού μηχανισμού.
Η Ισιδώρα Πόγκα ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, σύμφωνα με το υπ’αριθμόν 215/2015 βούλευμά του, παρέπεμψε σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες συνολικά 70 άτομα στην υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού του Παύλου Φύσσα με κατ ομολογίαν δράστη το Γιώργο Ρουπακιά καθώς είχε χειριστεί και επιμερισμένη δικογραφία κατηγορουμενων στην υποθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δέμα ήταν τοποθετημένο μέσα σε “κούφιο βιβλίο” σε συνδεσμολογία -αντίστοιχη με την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση με επιστολική βόμβα (04/2014) στο Διοικητή του τμήματος της Ιτεας, με την “υπογραφή” του Χριστόδουλου Ξηρού και ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRF»- καθως περιείχε καρφιά ξυράφια βίδες, 7 φωτοβολίδες σε καλωδίωση.

image
Η επιστολική βόμβα "βιβλίο" (04/2014) στο Διοικητή του τμήματος της Ιτεας

Το άνοιγμα του τρομοπακετου με την καλωδίωση και τη συνδεσμολογία που εφερε εξεταζεται αν προκαλούσε πυροδότηση με το βαρύτατο ή θανάσιμο τραυματισμό όσων ήταν κοντά στο σημείο της έκρηξης ή πρόκειται για ομοίωμα βόμβας, ως “προειδοποιητική ειδοποίηση”.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.
Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.