Χίος: Λαθρομεταναστες επιτεθηκαν με πέτρες- Ταβερνιάρης αναγκάστηκε να πυροβολήσει με καραμπίνα στον αέρα

Πετροπόλεμος μεταξύ λαθρομεταναστών, ο πατέρας ιδιοκτήτη Ταβέρνας στη Σούδα αναγκάστηκε για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του να πυροβολήσει με καταμπινα στον αέρα για εκφοβισμό. Διμοιρία ΜΑΤ μετέβη στο χωρο μετά από μία ώρα..
Είδε μαινόμενο πλήθος λαθρομεταναστών (11/12-15.00) να τρέχει με λοστούς και πέτρες στο μαγαζί του, που βρίσκεται δίπλα στη Σούδα, υστερα απο επεισοδια με αλλη ομαδα λαθρομεταναστών που τους καταδίωκαν.
Ο πατέρας του ιδιοκτήτη της Ταβέρνας στην Ιχθυόσκαλα, αναγκάστηκε να πυροβολήσει με το κυνηγετικό του όπλο για να προστατέψει τη ζωή του και την περιουσία του από τους αφηνιασμενους λαθρομεταναστες.

Σύμφωνα με μαρτυρά αυτόπτη, οι λαθρομετανάστες μπήκαν στο Λεωφορείο, που τους μεταφέρει στην ΒΙΑΛ. Με αφορμή η οποια δεν έχει γίνει γνωστή, συνεπλάκησαν μεταξύ τους- αρχικά έσπασαν τα τζάμια του Λεωφορείου, στη συνεχεια τραυματιζαν με μπουκάλια ενω καποιοι εφεραν και σιδηρολοστούς.

Τα επεισοδια επεκτάθηκαν με πετροπόλεμο, έξω απο το καφενείο, και εν τρόποι το εγκατέλειπαν οι πελάτες, ενώ τα σταθμευμένα αυτοκίνητα δέχονταν πέτρες, μπουκάλια ακόμα και τσιμεντόλιθα με αποτέλεσμα να ύποπτους σοβαρές ζημιές.

Σουδα_χιου

“Φοβήθηκα για τις ζωές μας”, δηλωσε ο ιδιοκτήτης του καφενείου, “αν δεν έριχνα με το κυνηγετικό να φοβηθούν, τώρα θα μετράγαμε θύματα, καθώς η Αστυνομία, δεν ξέρω γιατί, ήταν απούσα. Που είναι η Αστυνομία”; σημειώνει χαρακτηριστικά. Οπως καταγγέλουν, “εκτός ενος ενστόλου -Λιμενικού- και μερικών συναδέλφων του με πολιτικά, Αστυνομικούς δεν είδαμε και εμείς παρά μετά από μία ώρα (!) που κατέφθασε μια διμοιρία των ΜΑΤ”. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια έγιναν κατα την αντικατάσταση των ΜΑΤ (έρχονται απ’ την Θεσσαλονίκη) ενώ με την εμφάνιση της διμοιρίας αποκατασταθηκε η ηρεμία στην περιοχή.

Στο Νοσοκομείο Χιου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τουλάχιστον πέντε τραυματίες.