Χίος: Επεισόδια σε συγκέντρωση κατά των λαθρομεταναστών- Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Χίου, εκφράζοντας την αντιθεσή τους, στους χειρισμούς της κυβερνησης στο μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, με τα ΜΑΤ να επιχειρούν με χρήση χχημικώ.

(15/09-01.45) Στο Νοσοκομειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφερθηκε ο δημοσιογράφος της Χιου, Γιαννης Στεβής ο οποιος κρατείται στο ΑΤ Χιου, έπειτα απο μήνυση κατοίκου του νησιου, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας νωρίτερα, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ειχε προηγηθεί μήνυση του Δημοσιογράφου  σε βάρος του πολιτη, για πρόκληση σωματικών βλαβών και αναίτια επίθεση, καθως τον αναγνώρισε ως το ατομο που του επιτεθηκε και του εριξε την κάμερα στο έδαφος, κατά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη συγκέντρωση κατοίκων του νησιου.

________

Η συγκέντρωση των κατοικων της Χιου (14/09), στην πλατεία Βουνακίου, ξεκίνησε ειρηνικά, στη συνέχεια  ωστοσο τα πνευματα οξύνθηκαν και δόθηκε εντολή επέμβασης των ΜΑΤ .

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου, η ένταση προκλήθηκε όταν μερίδα των συγκεντρωμένων πολιτών του νησιού, αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τα Κέντρα Κράτησης του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου διαβιούν περίπου 1.800 λαθρομετανάστες, χωρις να εχουν ενημερώσει για αυτη τους την πρόθεση και χωρις να εχουν λαβει σχετικη αδεια απο την Αστυνομία.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, για να αποκαταστήσουν την τάξη στα επεισόδια που ξεσπασαν.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ με φραγμό, απέκλεισαν την κινηση των διαδηλωτών, οταν έγινε προσπάθεια απο μερίδα των πολιτών να διασπασουν τη διάταξη των Αστυνομικών και να κινηθούν προς τα Κέντρα Κράτησης.

Περίπου 150 κάτοικοι, κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των λαθρομεταναστών .

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Ενω ηταν σε εξελιξη η διαμαρτυρία λαθρομετανάστες με καδρόνια στα χέρια απειλούσαν, και απέρριπταν πέτρες στους κατοίκους του νησιού που συμμετείχαν στη συγκέντρωση

Οι έγκλειστοι λαθρομετανάστες σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, φωνάζοντας συνθήματα για να αποχωρήσουν απο την Ελλάδα, ενω επιτέθηκαν με πέτρες στους συγκεντρωμένους..

 Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Πολίτης” της Χιου, μεταξυ των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του νησιου, ατομα τα οποια επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, του απέσπασαν την κάμερα και τον χτύπησαν στα χέρια, ενώ επιτεθηκαν σε τοπικους δημοσιογράφους, τους οποίους άλλοι πολίτες απομακρυναν απο το σημείο σε γειτονικά καταστήματα.

Οι κάτοικοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής (16/09) στην πλατεία Βουνακίου.