Χιος: Αύξηση στις ροές Αφρικανών- Πλειοψηφία οι Σύριοι, ακολουθούν οι Αφγανοί

Ραγδαία αύξηση των Αφρικανών και ειδικότερα των Αλγερινών μετά τον Ιούλιο, παρατηρείται από τις αρμόδιες Αρχές στη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Λιμενική Αρχής Χίου, για τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται στη χώρα μας μέσω της Χίου, τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακά ανησυχητική η αύξηση των λαθρομεταναστών, προερχομένων από την Αφρική και ειδικά των Αλγερινών.

argiri_limeniko_xiouΣυμφωνα με την Υπολιμενάρχη Ειρήνη Αργύρη, σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α», ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μεταξύ των ροών του Μαρτίου και Απριλίου οι προερχόμενοι από την Αφρική αναλογούσαν στο 1,3% και στο 8,5% αντίστοιχα, του συνόλου των νεοεισερχόμενων λαθρομεταναστών, ενώ τους επόμενους μήνες τα ποσοστά αυτά αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένους στοιχεία τα οποία παρέθεσε η Υπολιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη, τον Ιούλιο καταγραφεί ποσοστό 41,5%, και στη συνέχεια μειώθηκε στο 20%. Ωστοσο κατα το πρώτο 15θ/η του Δεκεμβρίου, το ποσοστό των Αφρικανών λαθρομεταναστών οι οποίοι έχουν αφιχθέντων στο νησί είναι στο 40%, στα τεσσερα περιστατικά που κλήθηκε να συνδράμει το Λιμενικο με περίπου 200 νεοεισερχόμενους λαθρομετανάστες.

Όπως εχουν αποτυπωθεί τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο νησί της Χίου, από την αρχή του έτους το ποσοστό των νεοαφιχθέντων Αφρικανών ανέρχεται στο 15%  με τις αφίξεις των Σύρων προσφύγων στο 46% και τους Αφγανούς στο 16,5 %.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποσοστό 8,6% των Αφρικανών, είναι λαθρομεταναστες προερχόμενοι .. από το Αλγέρι

___________

*  alithia.gr