Χανιά: Τα κινητά “έδειξαν” τον 27άχρονο στη σκηνή εγκλήματος- Ομολόγησε την πράξη του

“Φυσιολογικός” με κάποιες.. “αναζητήσεις” περιγράφουν οι συγγενείς του τον καθ’ομολογία δράστη της δολοφονίας της 60άχρονης Αμερικανίδας Βιολόγους

Το έγκλημα με θύμα την 60άχρονη Αμερικανίδα Βιολόγο Suzanne Eaton στα Χανιά εξιχνιάστηκε από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Ο 27άχρονος Γιάννης Π. ομολόγησε και περιέγραψε στους Αστυνομικούς τις πράξεις του, με το κίνητρο του η σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Αμερικανίδας Βιολόγου.

Ο νεαρός αγρότης, τέθηκε σε κύκλο υπόπτων καθώς διατηρεί οικογενειακή μερίδα στην περιοχή του γερμανικού καταφυγίου, και γνώριζε την περιοχή πολύ καλά. Ευρήματα κατά την αυτοψία στο χώρο- ίχνη από τους τροχούς του αυτοκινήτου του-  τον έθεταν στη σκηνή εγκλήματος, καθώς και με τη διαδικασία της ραδιογωνομέτρησης στίγμα του κινητού του τηλεφώνου την επίμαχη ημερομηνία της εξαφάνισης της Αμερικανίδας Βιολόγου- ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε- τον “εντόπισαν” στο εσωτερικό του σπηλαίου.

image

Όπως περιγράφει ο 27άχρονος είδε την Suzanne Eaton να κάνει πεζοπορία ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, και αποφάσισε να την ακολουθήσει. Στην προσπάθειά του να την ακινητοποιήσει  με κίνητρο τη σεξουαλική επίθεση, εμπρόθετα την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του  και την τραυμάτισε. Την ανέσυρε τραυματισμένη από το οδόστρωμα, και στη συνέχεια την έκλεισε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να την μεταφέρει σε σημείο που υπέδειξε στους Αστυνομικούς.  Αφού την τραυμάτισε με μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του, για να κάμψει την αντίστασή της, της προκάλεσε ασφυξία – έκλεισε με το χέρι του το στόμα και τη μύτη της γυναίκας- με αποτέλεσμα να της προκαλέσει το θάνατο.

Το θύμα-περιγράφει ο δράστης- αντιστάθηκε σθεναρά, φώναζε και καλούσε σε βοήθεια

Αποφάσισε να “αποκρύψει” το πτώμα της Suzanne  Eaton. Σύμφωνα με τις Αρχές, με τη συνδρομή αλλοδαπού εργάτη που απασχολούσε στα χωράφια του- και κρατείται- μετεφραν και απέρριψαν από το βάραθρο του ορύγματος το πρωμα της Αμερικανίδας Βιολόγου, σε ένα σημείο που ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά, όχι όμως και ο περισσότερος κόσμος, στο Ξαμουδοχώρι στο σφραγισμένο γερμανικό καταφύγιο, όπου και εντοπίσθηκε Την περασμένη Δευτέρα (08/07)

Οι δύο άνδρες μετάγονται στην Εισαγγελία Χανιων (16/07) με την ποιινικη δικογρφια σε βαρος τους για τις πραξεις τους. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης εντός της ημέρας (16/07).