ΧΑΝΙΑ: Προφυλακιστέος ο 50άχρονος κτηνοτρόφος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος ο οποίος πυροβόλησε στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων(23/03), τραυματίζοντας δύο ένστολους, εκ των οποίων έναν σοβαρά. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών οδηγήθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων ο 34χρονος Αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά του 50άχρονου κτηνοτρόφου, και έχει βληθεί στο κεφάλι.
image

Λίγο μετά τις 12.00 (27/03) ο κτηνοτρόφος, οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 34άχρονου Υπαρχιφύλακα, τον αποκαλούσαν «Δολοφόνο ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα και προς στιγμήν, επικράτησε ένταση κατά τη μεταγωγή του από το όχημα της αστυνομίας στο Δικαστικό Μέγαρο.
Ο συνήγορος του 50άχρονου κτηνοτρόφου, Γιάννης Ντερμανάκης, προσπάθησε να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα και δέχθηκε φραστική επίθεση από συναδέλφους και συγγενείς του 34άχρονου. Χαρακτήρισε ως πρωτόγονη την κατάσταση έξω από το χώρο των δικαστηρίων και τόνισε πως προέχει η εξέλιξη της υγείας του τραυματία Αστυνομικού, ενω  σχολίασε την προφυλάκισή του πελάτη του ως απολύτως σεβαστή, αν και υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία από την δικογραφία που βεβαιώνουν ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων Ευτύχης Μαρκαντωνάκης, μεταξύ άλλων, κάλεσε την τοπική κοινωνία να απομονώνει αυτές τις συμπεριφορές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport