Χανιά: Έμπορος όπλων και οπλουργοί διακινούσαν παράνομα όπλα- Σε βαρέλια θαμμένα στο έδαφος έκρυβαν τα παράνομα τεχνικά μέρη των όπλων

Σε συντονισμένη επιχείρηση των ΟΠΚΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου σε συνδρομή του ΤΑΕ Χανίων, εξαρθρώθηκε η παράνομη εγκληματική οργάνωση με δραστηριότητα εμπορίας όπλων

Ο επίσημος εμπορος όπλων, 57χρονος απόστρατος στη στοά των Χανίων, διατηρούσε επιχείρηση στα στοιχεία της συζύγου του, με την οποία είχαν αποκτήσει το γιο τους, εμπορίας όπλων και πυρομαχικών. Αυτή η νόμιμη επιχείρηση λειτούργησε ως “βιτρίνα” καθώς στο υπόγειο, δύο οπλουργοί φίλοι του εμπόρου, ανακατασκεύαζαν όπλα και έκαναν τροποποιήσεις σε λειτουργικά ενώ μετέτρεπαν λυόκανα σε ραβδωτά ενισχύοντας τη δύναμη πυρός στα κυνηγετικά όπλα.

Σε άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων τα οπια λειτουργούσαν σύμφωνα με την Αστυνομία, στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, και στο Καστέλλι Κισσάμου επιχείρηση η οποια συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν εφτά άτομα- τρία μέλη της οικογένειας του εμπόρου, οι δύο φίλοι του οπλουργοί και δύο ακόμα μέλη του κυκλώματος απο Παλαιόχωρα και Αποκόρωνα, οι οποίοι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες.

Η διακίνηση των όπλων ήταν “καλυμμένη” με δέματα είτε μέσω εταιρειών Courier είτε με τα λεωφορεία της γραμμής, από τα Χανιά προς άλλες περιοχές και νομούς της Κρήτης με εικονικά παραστατικά.

Όπως αναφέρουν πηγές του NantiaReport.gr, κατά την αστυνομική έφοδο, ο γιος της οικογένειας επιχείρησε με δίκυκλο και εμπόριο σάκο με τεχνικά μέρη όπλων και αδήλωτα όπλα να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη από τα ΤΑΕ και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να μην εντοπίζονται τα παράνομα όπλα και η παράνομη δραστηριότητά τους, είχαν αποκρύψετε σε βαρέλια τα οπια στη συνέχεια έθαψαν σε αγροτεμάχια που διατηρούσαν. Ενώ και για τις παράνομες δοσοληψίες τους είχαν κωδικοποίηση στις επικοινωνίες τους στο ενδεχόμενο οι συνομιλίες τους να “ακούγονται”. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του NantiaReport.gr οι συλληφθέντες ανέφεραν ως «μηχανάκια» τα όπλα «φαγητό« ή «καύσιμο» τις σφαίρες με την τιμολόγηση για τα τυφέκια από €1.500 έως €2.000.

Από τον περασμενο Απρίλιο στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν πληροφορίες για τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διακινούσαν και εμπορεύονταν όπλα, ενώ τα τροποποιούσαν, τα επισκευάζουν και τα συντηρούν.

Στους χώρους, όπου λειτουργούσαν ως παράνομα εργαστήρια τροποποίησης όπλων, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν,

31 πολεμικά όπλα,
34 πιστόλια και περίστροφα,
13.000 φυσίγγια,
14 κάννες κυνηγετικών όπλων,
45 κορμοί κυνηγετικών όπλων,
4 σιγαστήρες και
70 γεμιστήρες

Στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν επίσης €34.000 , η προέλευση των οποίων εξετάζεται καθώς θεωρείται ότι προέρχονται από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη υπό την εποπτεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κι εξελίχθηκε ταυτόχρονα στην πόλη των Χανίων στο Καστέλλι Κισσάμου, σε χωριό του Αποκόρωνα και στην Παλαιόχωρα, με την συμμετοχή της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, και της ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, καθώς επίσης των ΤΑΕ Χανίων, και της ΕΚΑΜ Κρήτης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα.