Χανιά: Αρχιφύλακας του ΑΤ Αποκόρωνα έκανε “πλιάτσικο” στο λογαριασμό νεκρού Βρετανού

Η παρατηρητικότητα τραπεζικού οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης από τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ

Αρχιφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αποκόρωνα Χανίων κατηγορείται ότι απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από το λογαριασμό Βρετανού ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο 50χρονος Αρχιφύλακας κατηγορείται ότι με πλαστή εξουσιοδότηση στα στοιχεία Βρετανού ο οποίος έχει πεθάνει και σε συνεργασία με ένα ακόμη άτομο, αποσπούσαν κάθε μήνα από τον λογαριασμό του θανόντος μεγάλα χρηματικά ποσά, μέχρι στιγμής ξεπερνά τις €12.000!

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε όταν τραπεζικός παρατήρησε τις κινήσεις και αναλήψεις του λογαριασμού κάθε μήνα και ενημέρωσε τις Αρχές και κατέληξαν στον 50άχρόνο Αρχιφύλακα ο οποίος συνελήφθη (30/09). Για την υπόθεση, ενημερώθηκε και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σε βάρος του Αρχιφύλακα έχει διεξαχθεί ΕΔΕ.

Ο Γιώργος Καρτσάκης αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια ομοσπονδία Αστυνομικών  μίλησε στο zarpanews.gr καταδίκασε το γεγονός και δήλωσε: “Ο Έλληνας αστυνομικός δίνει κάθε μέρα μεγάλο αγώνα, με εντιμότητα για να υπερασπίζεται τον πολίτη ακόμα και με την ίδια του τη ζωή. Μεμονωμένες περιπτώσεις όπως του συγκεκριμένου είναι καταδικαστέες εφόσον ισχύουν και τέτοιους ανθρώπους δεν θεωρούμε ότι ανήκουν στην οικογένεια της αστυνομίας”.

Αίσθηση ωστόσο και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει το πώς ένας αστυνομικός η δουλειά του οποίου μεταξύ άλλων είναι, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών να έχει προβεί σε ανάλογη πράξη..

__________________________

* Ευτυχία Πενταράκη | Zarpanews.gr